Erdoğan "Büyük Roman" ödülünü aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da "Büyük Roman" ödül töreninde fahri roman ilan edilirken "Büyük Roman" ödülüne layık görüldü.

Giriş Tarihi 06 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 06 Şubat 2015, 19:20
Erdoğan Büyük Roman ödülünü aldı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Sayın Çokyaşar'a teşekkür ediyorum. Geleceğin müzisyenleri yetiştiren Aysun Taşçeşme hanımefendiye teşekkür ediyorum.

Ben aslında Romanlara yabancı değilim. Biraz Roman kültürünü bilen birisiyim. Kasımpaşa Kaptanpaşa'da doğdum büyüdüm. Aynı mahalleyi onlarla paylaştım. Beraber aynı okulu paylaştım. Dolapdere'de, Hacıhüsrev'de beraber büyüdük. Beraber futbol oynadığım zamanları hatırladım. Kederi, sevinci beraber yaşadım. sizin meseleniz elbette benim meselemdir.

İlle de Roman olsun isterse çamurdan olsun o da Allah kuludur her kim olursa olsun. Biz yaradılanı yaradan ötürü hoş gören bir anlayışın sahibiyiz.



AB üyesi ülkeler ne yapıyor: AB muktesabatında Romanlar var ama kovuyorlar. Batı'nın bakışı bu. Biz beden kafesine değil öze bakarız. Geçmişte Roman kardeşlerimize yapılan ayrımcılıkları biz düzelttik.

İş kanununda anarşistler, çingenelerle birlikte anılıyordu. Biz bunu temizledik. Bu bizim inancımıza ters. Nüfus cüzdanlarını bedelsiz hale getirdik. Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ne Roman merkezi kurduk.

Onların yaşantısına uygun toplu konut yaptık. Bir de müzisyen okulu açacaksın. Toplum yararına çalışma statüsü verdik. Roman kardeşlerimizin dostlukları okyanuslar kuruyana kadardır.

Dünyanın neresinde olursa olsun Roman kardeşlerimizin hakkını en güçlü şekilde savunacağız.
Irkçılık ve ayrımcılık dünyanın neresinde olursa olsun kötüdür.



Hz. Nebi şöyle buyurdu " Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Âdem'in çocuklarısınız, Âdem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır."

En büyük ırkçı şeytandır. Kim ki kendi ırkını üstün görüyorsa o şeytanlaşmıştır. Hiç kimse hiç kimseyi tahkir edemez. Irkçılığın şeytani bir yol olduğunu hatırlatmak zorundayız. Bizim dinimizde farklı olana zulüm ve eziyet yoktur. Bizim topraklarımızda boğaz kesmek yoktur. Hele hele insanları ateşte yakmak bu toprakların yaklaşımı değildir.



Bu canileri, vahşileri bu teröristleri İslam dini ile beraber ananlar bu terörizme en büyük desteği verenlerdir. Vahşice işlenen cinayetleri İslam'a yaslayanlar sapıklık içindedirler.

İsveç'te üç camimizi yaktılar. Kutsallara tahammül gösteremeyenler evrensel haklardan bahsedemezler.
İsrail vahşetini eleştiren en küçük yazı antisemitizm yaftası olarak yapıştırılıyor. Kadın haklarından bahsedenler Musevilerin her gün "Beni kadın olarak yaratmadığın için sana şükürler olsun" diye dua edenlere de çıkıp bir şey deyin.

Müslümanların kutsallarına alçakça saldırılarını ifade özgürlüğü adı altında değerlendiriyorlar. Bu ülkede hiç kimseye buçuk muamelesi yapamaz. Hele benim Roman kardeşlerime bunu kimse yapamaz.



Sizleri inşallah Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bekliyorum. 36 ilden 5 federasyon ve tüm dernek temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayacağız.

Çocuklarınızı okula göndermenizi istiyorum. Özellikle kız çocuklarınızı eğitimden mağdur bırakmamanızı rica ediyorum. Okuma, yazma bilmeyen Roman kardeşlerimizden de okuma yazma öğrenmesini istiyorum.

Ön yargıları hep beraber yıkalım.