İşgüzarlık!

Ali Sami Alkış, 4 Büyükler'in Ziraat Türkiye Kupası'na önem vermemesi ve yedek kadrolarla sahaya çıkmasına sert tepki gösterdi ve "İşgüzarlık' dedi. İşte Alkış'ın açıklamaları:

Giriş Tarihi 06 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 06 Aralık 2013, 19:05
İşgüzarlık!

İÇİNDEKİLER

"Bildiğiniz gibi 4 büyüklerin 3'ü kupadan elende ve elendikleri maçlara yedek kadrolarıyla çıktılar. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu konuda biliyorsunuz Fenerbahçe başkanının geçtiğimiz Mayıs ayında Mali Genel Kurulu'nda verdiği bir demeç var. Kulüpten harcanan paralarla federasyondan bu iş nedeniyle gelen Türkiye Kupası için elde edilen gelirlerde farklılık olduğunu söyledi ve "boşu boşuna oynuyoruz" dedi. O nedenle ben birgün A2 takımını çıkarırım yenilir çeker gider hesap da kapanır diye bir konuşma yaptı. O gün bugündür Fenerbahçe Türkiye Kupası maçlarında eleniyor. Bu nedenle Fenerbahçe takımının bilinçli olarak kupadan ayrıldığını düşünüyorum. Ve hatta diğer kulüpler belki de kendi aralarında konuşmuş olabilirler. Bu kadar tesadüfün bu kadar şokun aynı zamana denk geldiğini düşünmüyorum. Plânlı projeli bir hamle olduğunu düşünüyorum mali sebepler nedeniyle. Bir danışıklı dövüş durumu sözkonusu.

Bakıyorsunuz 4 büyük kulüplerin hiçbiri çıktıkları kupa maçlarında neredeyse oynamıyor. Ben Galatasaray'ın kazara tur atladığını düşünüyorum. Federasyon gelirlerinden envanter çıkarmış kulüplere dağıtıyor yapacağı bir şey yok. Bence grup maçları olmadan sistem bu şekilde devam etmeli. Alt lig takımlarının tur atlayıp yükselmesi bizim açımızdan sevindirici bir gelişme; ancak büyük kulüplerin bilinçi bir şekilde kupa maçlarına ehemmiyet göstermemeleri gerçekten şaşırtıcı ve tesadüfi olduğunu asla düşünümüyorum.

Ve bence fazla maç yapmaktan çekinmelerinden kaynaklanan bir işgüzarlık. Bildiğiniz gibi İspanya ve İngiltere'de benzeri kupa turnuvaların o ülke kulüpleri için ne kadar önemli olduğu apaçık ortadadır."