Gönlü zengin

Çatısı akan barakada 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Ramazan Yarım, kendisine teklif edilen para, gıda ve evi, ‘Bizden muhtaç insanlar var’ diyerek geri çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2016 Güncelleme 05 Aralık 2016, 01:22
Gönlü zengin

İÇİNDEKİLER

Konya'da zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Ramazan Yarım, gösterdiği onurlu davranışla herkese insanlık dersi verdi. Sosyal güvencesi bulunmayan ve eşinden 4 yıl önce ayrılan Ramazan Yarım (42), Hadim İlçesi'nde başkasına ait, akan damını brandayla kapattığı 2 odalı, toprakla sıvanmış evde çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor.

KİMSENİN HAKKINI YEMEM
En büyüğü 17 yaşında olan 4 çocuk sahibi Yarım, ailesinin geçimini sağlamak için hayvancılıkla uğraşıyor. Ancak kazandığı para borçlarını ödeyemeye yetmeyince hayvanlarını satmaya karar veriyor. Durumu öğrenen arkadaşı, dostunun haberi olmadan durumu Hadim Kaymakamı Ömer Büyükergene'ye anlattıyor. Her şey kaymakamık harekete geçmesiyle başlıyor. Hiçbir geliri olmamasına rağmen 5 keçisi doğurunca kendisini 'zengin' hisseden Yarım, kaymakamlığın aylık para, gıda ve ev teklifini zordaki insanların hakkını alacağı düşüncesiyle geri çevirdi. de vle time yük olamam Karşılıksız verilen 3 bin lirayı 'borç' sayılması şartıyla kabul eden gözü tok baba şunları söyledi: "Hasta olan 2 oğlum için 6 ay devletten para aldım. Oğlaklar doğunca "Artık zenginim, verdiğiniz parayı başkalarına verin' diyerek istemedim. Devletime yük olmam. Aldığım para beni rahatsız etti. Çocuklarıma mahcup oldum. Bu yüzden parayı iptal ettirdim."


* 5 keçisi 7 oğlak doğurunca Ramazan Yarım kendini zengin hissetti.


* Gözü tok adam çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor.