Kim bu zavallı?

Yeni Şafak yazarı Cem Küçük, " Gülbin Tosun ‘Paralel Yapı’ya operasyona tepkiliymiş. Kim bu zavallı? Sunucu mu bu?"

Giriş Tarihi 14 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 14 Aralık 2014, 19:56
Kim bu zavallı?

İÇİNDEKİLER

A Haber'de ekranlara gelen Orhan Sali'nin sunduğu 'Diplomasi' programının konukları AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Bülent Turan, Gazeteciler Cem Küçük, Melih Altınok ve Murat Gener'di. 'Paralel Yapı'ya operasyon konusunun tartışıldığı programda Cem Küçük, operasyona tepki gösteren Fox TV Spikeri Gülbin Tosun'a "Zavallı" diyerek tepki gösterdi. Cemaat kanallarında operasyonu eleştiren açıklamalar yapan Gazeteci Ahmet Hakan'a tepki ise Melih Altınok'tan geldi. Altınok, "Kefil oluyorsun, ama elinde somut delil yok" dedi.

"Fuat Avni Gülen'dir"

Sosyal medyada 'Fuat Avni' trol hesabının sahibinin Fethullah Gülen olduğunu iddia eden Cem Küçük'ün açıklamaları şöyle: "Bir sürü cemaatçi toplanıyor, Çağlayan Adliyesi'nin, Zaman Gazetesi'nin, Hidayet Karaca'nın evinin önünde. -Cemaatçilerde bireysel irade olmadığı için söylüyorum-Böyle bir irade nereden gelebilir? Pensilvanya'dan. Havuz var, bunlara her yerden bilgi veriyor. Devletin hala belli kanatlarında bunların adamları var. Fethullah Gülen'in emri ve izniyle yazılıyor. Dolayısıyla bana "Fuat Avni kimdir?" de, "Fethullah Gülen'dir" derim. Onunla ilgili de işlem yapılmalıdır. Cemaatin en tepe noktası. Fuat Avni bir tweet attı, Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca o bu harekete geçti. Böyle bir şebeke bu. Bana şu saatten sonra biri "Fuat Avni kimdir?" diye sorarsa benim söyleyeceğim şey Fethullah Gülen'dir. Başkası değildir.

"Hürriyet'e 'Şu haberi girin' diyorlardı"

Ahmet Hakan yularından kapınca güya işte orada demokrasi, özgürlük... Nereden biliyorsun? Bu Ekrem Dumanlı'nın kardeşi polis, birçok operasyonu polislerle birlikte yaptığını bilmiyor muyuz geçmişte. Hepimiz biliyoruz. Belirli genel yayın yönetmenlerine telefon açıp "Şu haberi böyle girin" diyordu-Hürriyet Gazetesi dahil-İddia değil gerçek bu. Gülbin Tosun 'Paralel Yapı'ya operasyona tepkiliymiş. Kim bu zavallı? Sunucu mu bu? Vallahi tanımıyorum. Onu ona söyleten Fox TV'nin haber müdürüdür.

"Yok elinizde bir delil, neye kefilsiniz?"

Melih Altınok'un açıklamaları ise şöyle: Ahmet Hakan'ın peşinen kefil olan birisinin suçsuzluğa dair elinde –somut delil olması gerekiyor. Savcılığın iddianameleri somut. Tahşiyeciler hareketine komplo nedeniyle şikayet başlatılmış. Kefil olan bu arkadaşların aksi yönünde ellerinde bir delil var herhalde. Yok elinizde bir delil, neye kefil oluyorsunuz?

PARALEL OPERASYONA TEPKİ GÖSTEREN TOSUN CANLI YAYINA ALKOL ALARAK ÇIKMIŞTI
Katıldığı bir televizyon programında "Gözlerin neden kırmızı senin? Uykusuz musun?" sorusu üzerine Gülbin Tosun alkol aldığını ve o yüzden gözlerinin kırmızı olduğunu söylemişti. Tosun, bu sabah paralel medyaya yönelik yapılan operasyonu eleştirmişti...