Sağlık Bakanlığına taze kan!

Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine 2011 yılından beri bu görevi sürdüren Agah Kafkas'ın yerine Erkan Kandemir atandı. A

Giriş Tarihi 01 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 01 Ekim 2014, 15:57
Sağlık Bakanlığına taze kan!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine 2011 yılından beri bu görevi sürdüren Agah Kafkas'ın yerine Erkan Kandemir atandı. Atama kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

HEM MÜHENDİS HEM SOSYAL BİLİMCİ
Erkan Kandemir, 1981 yılında İstanbul-Üsküdar'da doğdu. İnşaat Mühendisi olan Kandemir aynı zamanda siyaset bilimi alanında İngiltere'de Kingston ve Kings College üniversitelerinde iki master programını tamamlamıştır. Siyaset kökenli olan Kandemir birçok sivil toplum kuruluşu çatısı altında çalışmalar yapmış ve 2009-2012 yılları arasında İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütmüştür. Kandemir 2014 yılında Başbakan danışmanlığı görevine getirilmiştir. Erkan kandemir evli ve bir çocuk babasıdır.

EN GENÇ BAKAN YARDIMCISI
Kandemir'in süpriz bir karar ile saglık bakan yardımcılığı görevine getirilmesinde hem mühendislik hem sosyal bilimler hem de siyasi alandaki faliyetlerinin etkili olduğu belirtiliyor.

Kandemir'in hedefinde Sağlık Bakanlığındaki sosyal projeleri hızlandırmak, bürokrasiyi daha etkin çalışır hala getirmek ve özellikle de hükümetin büyük önem verdigi ve sağlık alanında bir reform olarak değerlendirilen şehir hastaneleri projelerinin kısa bir sürede hayata geçirilmesi var.