Mecidiyeköy'de inşaat asansörü zemine çakıldı

Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın asansörü 32. kattan zemine çakıldı.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 07 Eylül 2014, 01:17
Mecidiyeköy’de inşaat asansörü zemine çakıldı

İÇİNDEKİLER

Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın asansörü 32. kattan zemine çakıldı. Olayda ölen işçi sayısının 10'a yükseldiği öğrenildi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. İşçilerin cenazeleri Şişli Etfal Hastanesi morguna kaldırıldı.

10 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptığı açıklamada, Şişli'deki inşaatta asansörün zemine düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybettiğini, bu sayının artıp artmayacağı konusunda da net birşey söyleyemeyeceğini belirtti. Mutlu, feci olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı..

Vali Mutlu şunları söyledi:

"Güvenlik tedbirlerini sonuna kadar almak zorundayız. Tedbirler konusunda neyin eksik olduğunu çok ciddi bir şekilde sorgulamamız gerekiyor. 32. kattan bir düşme var. Çalışmayı itfaiye ekiplerimiz çok kısada bitirecekler. İşçilerin ve inşaat malzemelerinin aynı asansör içinde oldukları net. Çalışma saatleri itbariyle hafta sonu saat 19.00'a kadar çalışmanın bitirilmiş olması gerekiyordu ama itfaiyamize gelen ihbar 19.45'tir.
Bütün bunlar incelenecek, değerlendirilecektir. İş güvenliği yönünden 8 kişi gözaltına alınmıştır. Adli makamlar ihtiyaç duyarlarsa kendileri açıklama yapacaktır. Şirketten şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmış değildir."