Vatandaş bankaya ne ödeyeceğini bilecek

Ücret, komisyon gibi adlar altında 70'e yakın işlem için para alan bankalar, şubelerine ücret tarifesi asıp, vatandaşı bilgilendirecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2010 Güncelleme 24 Şubat 2010, 16:39
Vatandaş bankaya ne ödeyeceğini bilecek

İÇİNDEKİLER

Komisyon zengini bankalara Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) freni geliyor. BDDK, banka ücret ve komisyonlarına çeki düzen verilmesi için düğmeye bastı. Banka şubelerine ücret listesi asma zorunluluğu getiriliyor.

Vatandaş, listelerdeki ücret ve komisyon tarifelerine bakarak banka tercihini yapabilecek. Bankalar, geçen yıl kredi kullandırdıkları müşterilerden peşin aldığı ücret ve komisyonlarla birlikte, bankacılık hizmetlerinden 12 milyar lira gelir elde etti.

Ücret, komisyon ve hizmet bedeli adı altında müşterilerden 70'e yakın işlem için ücret alınırken, BDDK bu konuda 'şeffaf liste' istedi. Bankalar, verdiği hizmetlerden aldığı ücretlerin listesini şubelerde müşterilerin görebileceği şekilde pano ya da duvarlara asacak. Türkiye Bankalar Birliği de uygulamanın yararlı olacağı görüşünde. Bu uygulamayla birlikte müşteriler, işlem yaptığı bankanın hesap işletim ücreti, EFT, havale, kredi kartı komisyonu gibi hizmetlerden tahsil ettiği ücretleri görecek; fiyatı uygun olan bankadan hizmet alabilecek.

Bankacı ücretleri de şeffaflaşacak

BDDK, bankacı ücret ve ikramiyelerinin de şeffaf olması için çalışma yürütüyor. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, banka yöneticilerinin aldığı ücret ve primlerin yatırımcılar tarafından bilinmesi gerektiğini söylemişti.


KIŞLIKLARDA YÜZDE 70 İNDİRİM

İŞTE TÜRKİYE'NİN İLK SNOWPARK'I

BENZİNE ZAM!

BU HABERİ MİLYONLARCA MEMUR BEKLİYOR!

VATANDAŞ BANKAYA NE KADAR ÖDEYECEĞİNİ BİLECEK