Kavun:
100 gramında 30 kalori, 251 mg Potasyum, 16 mg Magnezyum, 3400 IU A vitamini, 33 mg C vitamini ile birlikte, B1, B2, B3, B6, Folik asit ve E vitaminlerini de içermektedir.
Kırmızı biber
Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karoten ile bağışlık sistemimizi güçlendirerek bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucudur. Kırmızı biber mide suyu tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kanser tedavisinde kullanılır. Terlemeyi artırır, gut hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelir. Öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır, sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır, vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar. Anti bakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Güney ve Güneydoğu bölgelerimizde fazlaca üretilip tüketilir.
Simit'in faydaları:
Simit üstünde bulunan susam yağlı bir tohumdur. İçerisinde özellikle E vitamini barındırır. Susam Yağı, safra taşlarının düşürülmesinde ve karaciğer hastalıklarında kullanılır. Kabızlığı ve karın ağrısını giderir. Nefes darlığı ve bronşitte faydalıdır.
Bir adet simit 4 dilim ekmeğe denk gelmektedir.
DİKKAT! Günlük tuz ihtiyacı 3- 7 gr arasında, ortalama 5 gr.dır. Yapılan araştırmalarda erkeklerin günlük 19.3 gram, kadınların ise 16.8 gram tuz tükettiği belirlenmiştir. Bu değer oldukça yüksektir. Avrupa'da kişi başı tuz tüketimi 10 gram civarındadır. Alınan sodyumun bir kısmı besinlerin doğal olarak yapılarından, büyük bir kısmı hazır gıdalardan(% 70), bir kısmı da evde hazırlanan gıdalardan gelmektedir.
Bunları biliyor musunuz?
Daha az yağ kullanmak için ipuçları