LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 18 Mart 2018

Muslera farkı

TERİM ve Kocaman'ın sahaya sürdükleri kadro derbiyi kazanmak üzerineydi.
Ancak sahadaki oyun şekline bakınca iki takım da orta alanı kalabalık tutup savunma güvenliğini ön plana çıkardı.
Fernando oynayınca Maicon-Serdar Aziz ikilisi topu oyuna sokma görevini üstlenmedi. Ama Fenerbahçe'nin Topal-Souza-Ekici ile birlikte yaptığı baskılar Belhanda ve Selçuk'u hücuma organize etmelerini engelledi.
Galatasaray Rodrigues- Feghouli ile kanat bindirmelerini az yapmasına rağmen gol olabilecek pozisyonları da yarattı.
Özellikle ilk yarıda Feghouli'nin soldan bomboş depar atan Rodrigues'in önüne ayağındaki topu oynamayıp Gomis'e yaptığı pas doğru tercih değildi. Çünkü Rodrigues topla buluşsa Galatasaray devreyi galip bitirebilirdi. Fenerbahçe, Nagatomo'nun bölgesinden ilk yarı çok etkili ataklar yaptı.

GEÇİT VERMEDİ
Fenerbahçe'nin ataklarında Kadıköy'deki bence en iyi maçını oynayan Muslera, gol olabilecek pozisyonları doğru yer tutarak önledi.
Belhanda'nın etkisiz oyunu Galatasaray'ın hücumda üretken olmasına önledi.
Ancak ikinci yarı Rodrigues'in soldan geliştirdiği ataklarda şut ve pas tercihleri isabetsizdi. Galatasaray eğer oyunun son 10 dakikasında müthiş baskı yiyen Galatasaray derbiden eğer puan çıkardıysa bunu Muslera'ya borçludur. Uruguaylı kaleci bir libero gibi oynadı.

GİZLİ KAHRAMAN GOMİS
Gomis etkisiz gibi görünmesine rağmen ortaya koyduğu mücadeleyle Skrtel-Neustadter ikilisini savunmaya hapsetti. Galatasaraylı oyuncular Tük Telekom'daki etkili pas yapma özelliklerini gereksiz telaş yaparak sahaya yansıtamadı. Oysa topa basıp oyunu soğutup Fenerbahçe baskısından kurtulmaları gerekirdi.
Bunun en büyük eksikliği takımın bir lideri olmamasıydı.

MAÇIN EN İYİSİ MUSLERA: G.Saray'a 1 puanı getiren isimdi

MAÇIN EN KÖTÜSÜ BELHANDA: Faslı futbolcu hücumda etkisiz kaldı.