LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 12 Mart 2018

Risk aldı ve kazandı

SERGEN Yalçın görev yaptığı takımlarda çıktığı ilk maçlarda hep puan kazanmış.
Sergen, Konyaspor'un başına geçince Galatasaraylı dostlarım Sergen'le ilgili, "Eyvah" diye endişeliydi. Kağıt üzerinde favori olmak ile sahada kazanmak aynı şey değildi.
İlk yarıda korkulan oldu. G.Saray adeta "Sergen Yalçın" sendromuna tutuldu.
2'inci dakikada Donk ıskaladı, Moke kafayla golü attı. Gol sonrası yüklenen, rakibini sahasına kilitleyen G.Saray sağlı sollu ataklar yaptı.
Özellikle Feghouli işbirliği yaptığı Mariano'nun araya attığı paslarla bol bol gol ortası yaptı.
Sergen'in büyüsü mü bilemem ama 25 gollü Gomis penaltı vuruşunda kaleci Serkan'ı geçemedi.
Feghouli, Konya ceza alanı içinde önüne gelene çalımı bastı ama gollük şutunda Serkan'ı geçemedi. Maicon'un kafa vuruşunda direkten dönen topunu Gomis kontrol edip vurması gerekirken acele edince golü kaçırdı. Konya'nın kalesini çok adamla kapatması G.Saray savunmasının bile elini kolunu sallayarak hücuma çıkmasına neden oldu.
Rodrigues istediği geniş alanları bulamadı.

DOĞRU DEĞİŞİKLİK
Terim'in, Donk'u çıkartıp Sinan Gümüş'ü oyuna sokması maçı kazanmak adına büyük riskti. Sinan, görevini yapıp Gomis'e mükemmel bir gol ortası sundu. Ardından harika bir gol atıp Galatasaray'ı adeta ipten aldı. Sinan'ın attığı altın değerindeki ikinci gol sonrası, kulübede ve tribünlerde yaşanan mutluluk Galatasaray'ın şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirecektir.

VOLKAN ŞEN YERDEN KALKMADI
BAŞTA Volkan Şen olmak üzere Konyasporlu oyuncular en ufak dokunuşlarda yerden kalkmayarak hep zaman çalmaya çalıştı. Hakem Halil Umut Meler, özellikle Volkan'a fazlasıyla tolerans gösterdi. Maicon- Serdar ikilisinin kontrolsüz çıkışlarından Volkan Şen faydalandı ama iki net pozisyonda gollere Muslera kurtarışlarıyla izin vermedi.

MAÇIN EN İYİSİ SİNAN
G.Saray'ın genç yıldızı galibiyeti getirdi

MAÇIN EN KÖTÜSÜ DONK
Geçmiş maçlara göre çok iyi değildi.