LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 13 Nisan 2014

Cimbom Sivas'ta çöktü

Alınan yenilginin sorumlusu Roberto Mancini mi, yoksa futbolcular mı?

Her hafta her maça ayrı kadroyla çıkan, istikrar kelimesinin yanından bile geçmeyen, futbolcusunu tribünlerin kucağına iten Mancini'nin Galatasaray'da alay geçer gibi kurmak istediği LABAROTUAR Sivas'ta çöktü. Başkan Aysal, Mancini'yi devam eder mi bilinmez ama eğer Galatasaray iki maçta da yendiği, ikili averjda önde olduğu Beşiktaş'a karşı ikincilik koltuğunu kaybederse hesabını kim verir bilinmez.. Kıymetli ikincilikte kasaya girecek 20 milyon euro da kayıpların en büyüğü olur. Sivas maçı Mancini'nin damgasını vurması gereken maçtı.
Ne yaptı İtalyan? Galatasaray sağdan etkili ataklar yaparken Eboue'yi çıkardı. Eboue'nin yaptığı gollük ortalara Hayroviç, Umut ve Selçuk kötü vurdu. "Mutlaka alınmalı" dediği ve uğruna Amrabat'ı gönderdiği Hajroviç'in yürümesini ve takımı 10 kişi oynatmasını 63 dakika izledi.

Başkan Ünal Aysal'ın bu tabloda rolü nedir?

Ünal Aysal 4 Nisan Cuma günü GS TV'de, "Tüm futbolcular İtalyan hocayı çok seviyor. Çünkü hepsini oynatıyor. MANCİNİ'Yİ GÖNDERMEM" demişti. 1 Hafta sonra Fatih Terim için, "Terim gittiği için bir an bile pişman olmadım.
Verdiğim karar yüzde yüz doğru.." açıklamasını yaptı. Terim'in Galatasaray'ı iki yıl üst üste şampiyon oldu. İki kez Süper Kupa'yı Fenerbahçe'yi alarak yendi.
Şampiyonluk Kupası'nı Kadıköy'de kaldırdı. Ve; Avrupa'da çeyrek finale çıktı.. Ben Başkan Aysal'ı, ünlü İngiliz kadın yazar Bottome şu sözüyle uyarıyorum: "Zorlukları karşılamanın iki yolu vardır; ya zorlukları yaratanları değiştirirsiniz ya da zorlukları değiştirmek için kendinizi..."