LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 12 Aralık 2010

Bu nasıl bir veda böyle!

* Sami Yen'deki son lig maçında alınan bir mağlubiyetten sonra taraftar isyan etti. Bu konuyla ilgili ne söyleyeceksiniz.
G.Saraylı futbolcular Ali Sami Yen'e 'Adam gibi' veda etmesini bile bilemedi. Hüzünlü gecede G.Saray taraftarı öfkelenmekte yerden göğe kadar haklı. Ali Sami Yen'de büyük zaferleri gördükleri için yaşanan başarısızlıklara tahammüllü olamıyorlar. Çünkü G.Saray hiçbir yıl böyle erken lige havlu atmamış, bu kadar çok yenilgiyle tanışmamıştı.

* Takımı ne kadar Hagi kurmasa da geride kalan 8 maçta sizce Hagi başarısız değil mi?
Şimdi 16 haftalık tabloya bakalım; Rijkaard'la oynanan 8 maçta 4 galibiyet 4 yenilgi var. Hagi'li dönemdeki 8 maçta üçü Ali Sami Yen'de olmak üzere 4 yenilgi, iki beraberlik iki de galibiyet var. Rijkaard dönemi, Hagi'den daha başarılı değil mi? Rijkaard'ı göndermek demek ki hataymış. Muhalefet "Erken seçime git" dese de taraftar ne kadar "Yönetim istifa" diye bağırsa da başkan Adnan Polat, "Seçim yok. İstifa yok" diyor. Ben yönetimi son kez uyarıyorum:
1-Hagi ile yola devam etmek trajedileri daha da büyütür. Çünkü Hagi hoca olarak çalışkan ama bilgi olarak yeterli donanıma ve diyaloga sahip değil.
2- Hagi'nin Manisa yenilgisinden sonra "Birçok futbolcuyla yollarımızı ayıracağımız" demesi bugünkü yaşanan kaosun başlangıcıdır. Biliyorum ki; oyuncular "Kim kalacak, kim gidecek" diye aralarında papatya falı açmaya başladı.
3-Hagi'nin yetersiz olduğu maçlarda yapmadığı hamlelerle belgelendi. Son örnek Gençlerbirliği maçıdır. İkinci yarıda oyundan Kewell ile Hakan Balta çıkıyor. Çağlar sol beke geçiyor. Mehmet Battal santrfora geçerken, Pino sol kanatta görev yapıyor. Hagi maç içinde Kewell'ı santrfora, Pino'yu kanada almayı düşünmüyor. Aydın sahanın en kötüsüyken, Kewell çıkıyor. Hagi bir yabancı olmasa, Misimoviç'e, İnsua'ya ve Kewell'ea yaptıklarına bakınca kusura bakmasın "Yabancı düşmanı" demek gerekiyor.
4-Kaleciler için başkan Polat'ın, "Biri top tutamıyor, biri yere yatamıyor" dediğini biliyorum. Eğer G.Saray kaleci almazsa Aslantepe'de "Yenilgiler takımı" olmaya devam eder.