TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 12 Mart 2020

Beşiktaş nasıl kazanabilir?

GALATASARAY'IN geçen seneki başarısının nedeni hızlı oynamasıydı.
Mariano ve Fernando ile çok hızlı çıkıyorlar, Onyekuru'yla da aynı hızla rakip ceza alanına geliyorlardı. Bu sezonun ilk yarısında Fernando ve Onyekuru olmayınca çok yavaş oynamaya başladılar.
Bu da başarısız bir takım görüntüsü verdi.
2. yarıda ne değişti? a) Nzonzi gidip onun pozisyonuna dripling yapabilen Lemina geçince ortadan hem isabetli pasla hem de topla hızla çıkmaya başladılar.
B) Onyekuru geri döndü ve hızıyla forvette Galatasaray'a vites arttırdı.
Galatasaray'ın hızlı çıkması engellediğinde, mesela deplasman maçlarında rakip ileride bastığında Galatasaray'ın en güçlü silahı elinden alınıyor. Bu yüzden başta adı geçen üç oyuncuya olmak üzere Beşiktaş mutlaka rakip sahada baskı uygulamalı.
Hatta kart görmeden taktik fauller yapmalı. Bu baskının bir diğer faydası da defansın zayıf halkası Marcao'ya pas hatası yaptırmak olacaktır.
Saha ve seyirci avantajına sahip Galatasaray'a karşı Beşiktaş oyunu kendi alanında kabul ederse, bu baştan yenilgi anlamına gelir.
Mariano'nun ve Onyekuru'nun kanadında hangi forvet oyuncusu oynarsa oynasın mutlaka bu futbolcuları kovalayıp defansa yardımcı olmalı.

ADEM OYNAMALI
Alanya
maçında sağ ve sol beklerini ileri çıkarmadığı sürede hızlı forvetli rakibe pozisyon vermeyen Beşiktaş yine aynısını yapmalı, özellikle Caner'in geri dönme sorununu böyle çözmelidir.
Mevcut forvet hattıyla G.Saray'ı aşmak zor. O yüzden Adem 10 numarada oynamalı, Burak bir kanada kayarken, onun yerine Boateng geçmeli. Burak'ın rakibi sürükleyerek boş alan yaratma özelliği de Adem'le değerlendirilebilir.