Tarihi 23 Kasım 2020

Kurallara uyalım

Geçtiğimiz haftaya kadar hiç yakın çevremde Coronavirüs'ü kapan biri yoktu. Ne olduysa bir hafta içinde etrafımdan o kadar çok kişinin testi pozitif çıktı ki. Bu durum beni çok tedirgin etti. Bazıları hafif geçirirken bazılarının süreci çok ağır.
Ne kadar dikkat edersen et, ne kadar özenli olursan ol bir şekilde bulaşıyor bu lanet şey. Sokağa çıkmayan, elini sık yıkayan, alışveriş torbalarını eve sokarken çok dikkatli davranan bir arkadaşım en ağırını geçiriyor. Nereden kaptı, nasıl oldu bu hiçbir fikri yok.
En son İrem Derici… Klip çektik. Klipte tüm önlemleri harfi harfine alınmıştı. Ardından bir dizide konuk oyuncu oldu. Sette de tüm önlemler alınmıştı. Ama bir tat alma, koku alamama hissinden sonra yaptırdığı test sonucu pozitif olduğunu öğrendik. Karantinada geçirdi günlerini, hafif atlattı.
Sokağa çıkmayın… Evet haklısınız, bunu söylemek kolay. Şöyle söyleyeyim zorunlu olmadıkça çıkmayın. Kurallara uyun. Er ya da geç hepimiz bu lanet şeyi yaşayacağız. Ama kıyısından köşesinden hafif atlatarak geçirelim.

***

BİRİ 'DUR' DESİN!
ETRAFIMIZDA salgın nedeni ile kötü günler geçirenler var.
Magazin sayfalarında okuyoruz; bir sürü tanınmış isim evlerde partiliyor.
Onların çok parası var diye bu virüsün onlara uğramayacağını mı düşünüyorlar, ben anlamış değilim.
Bu virüsün bize çok şey öğrettiğini düşünenlerdenim ben.
Herkesin eşit olduğunu öğrenmiş olmamız gerekiyor. Allah korusun bir bulaştı mı zengin ya da fakir dinlemiyor. Canınla sınıyor seni.
Geçen haftalarda sosyetenin genç isimlerinden Aslan Gülman ve arkadaşlarının verdiği parti çok konuşuldu. Sessiz sakin aklı başında bir adam gelir bana kendisi. Hiç öyle taşkınlığını saygısızlığını da duymadım bugüne kadar. Verdiği parti sonrası çok pişman olduğunu söylerken gördüm televizyonda Aslan Gülman'ı.
"Gençliğimize vermenizi diliyorum, kamuoyundan da özür diliyorum" diyordu. Yüzündeki ifade gerçekten mahcubiyeti belirtiyordu.
Ama herkes Aslan Gülman gibi değil, kabahatini bilip özür dileyen.
Ülkemizde binlerce kişinin ölümüne neden olan Coronavirüs nedeniyle maske takmak, hijyene dikkat etmek ve sosyal mesafe kurallarına uymak gerekiyor diye herkes bas bas bağırırken pişkin pişkin partiliyenler dışında daha garip biri var ortada.
Merve Boluğur'dan bahsediyorum. Bu uyarılar yapıldığından bu yana hiç maskeli görmedim ben kendisini. Görmedim derken yakından hiç görmedim Allah'tan... Hep televizyonda ya da gazetelerde görüyorum.
Kendisine neden maske takmadığı ile ilgili yöneltilen sorulara, 'doğuştan sosyal mesafem olduğu için maske takmıyorum' cevabı veriyor.
En popüler alışveriş merkezlerinden birinde maskesiz görüntülenmiş kendisi... daha sonra kafeye girip ve kız arkadaşıyla buluşmuş.
Doğuştan sosyal mesafeli ya kendisi ama bizlerle aynı ortamı soluyor bunu neden biri gidip yüzüne anlatamıyor anlamış değilim.
Bunca görüntüsü var ortada dolaşan kendi ağzı ile söylediği bu söylem var. Neden bir ceza kesilmiyor!
Cezayı yiyince, cebinden yüklü bir para çıkınca doğuştan sosyal mesafe kalmayacak.