Tarihi 9 Mayıs 2015

Şahenk'in 'Lucca' inadı

Ferit Şahenk, hizmet sektöründe de farkını konuşturmuş bir isim. Doğuş Grubu'na bağlı D-ream Şirketi bünyesinde Nusret'ten Lacivert'e, Ulus 29'dan Angelique'e, Tom's Kitchen'dan Mezzaluna'ya kadar İstanbul'un en gözde mekanlarına sahip olan Şahenk, kendine yeni hedefler koymaktan da asla vazgeçmiyor.
Gözünü yıllar önce Bebek'in en popüler mekanı Lucca'ya diken Ferit Şahenk, bu mekanı bir türlü bünyesine katamadı. Cem Mirap'a yaklaşık 2 yıldır teklif götüren Şahenk, istediği olumlu yanıtı alamadı. Lucca'yı yoktan var eden Mirap, zorlu Center'daki Cantinery'i de şehrin en popüler duraklarından biri yaptı. 'Lucca' markasının başarısına gözünü diken Ferit Şahenk'in birkaç hafta Mirap'a yeniden teklif götürdüğünü öğrendim. Lucca'nın müdavimi ve dolayısıyla da Cem Mirap'ın da çok yakın dostu olan bir arkadaşımın söylediğine göre Cem Bey, bu son teklifle oldukça sinirlenmiş.
Yıllardır mekanına göz diken Ferit Şahenk'i defalarca geri çeviren Cem Mirap, kendisine gelen 35 milyon dolarlık son teklifi bu kez sert bir şekilde reddetmiş. Bu konuşmaya ben şahit olmadım ama arkadaşımın anlattığına göre Ferit Şahenk ile Cem Mirap arasındaki diyalog, hayli ilginç. Mirap, kendisine 35 milyon dolar teklif eden Şahenk'e aynen şöyle demiş: "Benim 35 milyon dolara ihtiyacım yok, size isterseniz şu an çıkarıp bu parayı verebilirim. O yüzden Lucca için bana artık teklif yapmaktan vazgeçin!" Bakalım bu sert yanıttan sonra Ferit Şahenk, Lucca'ya sahip olmak için verdiği savaşı sürdürecek mi?

***

'Zorlu' patron!

Nazif Zorlu, İstanbul'a Zorlu Center'ı
kazandırmak için kuşkusuz hiçbir masraftan kaçınmadı. 2007'de 800 milyon dolara satın aldığı araziyi 2 buçuk milyar dolarlık bir yatırımla bugünkü şekline kavuşturduğu söylenen ünlü işadamı, Zorlu Center'ın her santimine de gözü gibi bakıyor.
Ne zaman Zorlu Center ya da Zorlu PSM'e gitsem Nazif Bey'i etrafı teftiş ederken görüyorum… Nazif Zorlu, geçtiğimiz hafta da alışveriş merkezinin her yerini teftişe koyulmuş. AVM'in en alt katındaki bir yerin tavanından su damladığını görünce de çok sinirlenmiş.
O problemden sorumlu kişinin hemen kovulmasını emreden Nazif Zorlu, sorumlu kişiye de "Ben buraya gözüm gibi bakıyorum. Bunca yatırım yaptım. Burada çalışan herkes de buranın her santimine sahip çıkacak" demiş.
Şimdi bazıları Nazif Zorlu'yu elemanını en ufak bir hatadan dolayı işten kovduğu için suçlayabilir ama ben kendisini son derece haklı buluyorum. Onlarca yıl binlerce insanın Zorlu Center'ı şimdiki haline getirmek için verdiği emek ve Nazif Zorlu'nun ödediği milyonlar bence de en ufak bir hatayı kabul edemez…