Tarihi 24 Eylül 2015

Çikolatanın kralı diyetten çıkamadı

Zengin-fakir, genç-yaşlı demeden herkes gibi Türkiye'nin en ünlü patronları da instagram'ı aktif olarak kullanıyor. İş dünyasının renkli kişiliklerinden Murat Ülker de kendisini takip eden yaklaşık 31 bin kişiye hayatından kesitler sunmayı tercih ediyor. Ülker'in patronunun takip ettiği kişilere şöyle bir göz atayım derken gözüme ilginç bir detay çarptı. Türkiye'de 'çikolata' denilince ilk akla gelen markalardan birinin patronu olan Murat Ülker'in takip ettiği 209 kişinin çoğunluğu diyetisyenlerden oluşuyor... Anlışan Murat Bey, ürünleriyle hepimizi 'kalori günahına' çağırırken kendisi kalori hesabından çıkamıyor… Birkaç yıl önce 120 kilo olup sıkı bir diyet ve spor programıyla tam 35 kilo veren Murat Bey, dengeli beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmiş. Instagram'dan bile diyetisyenleri takip edip beslenmeyle ilgili sürekli yeni bilgiler edinen başarılı patron, anlaşılan diyetten çıkmaya niyetli değil… Yeme-içmeye 'gurmelik' derecesinde tutkun olan Murat Ülker, zeytinyağı ağırlıklı bir beslenme şeklini benimseyerek 90 kilonun üzerine çıkmamaya da kararlı… Sadece iş dünyasındaki başarısı değil renkli kişiliği, sanata ve estetiğe olan düşkünlüğüyle de tanınan Murat Ülker'in nasıl zayıfladığını anlatırken önceki aylarda bir röportajında verdiği menemen tarifini de sizlerle paylaşayım.
Eminim sağlıklı yaşama bu kadar önem veren Murat Bey'in tok tutan menemen tarifini birileri mutlaka deneyecektir… Şimdiden afiyet ve sağlık olsun… "Tek sarılı üç yumurtayı çırpıp, önceden yağsız tavada öldürülmüş soğan ve domateslere ilave edin. Renkli etli biberleri, maydanozu da kabaca içine doğrarsanız malzeme daha renkli ve dolgun olacaktır. Ben bu karışımı tavada suyu çekene kadar pişiriyorum. Kırmızı pul biber ve kekik ekliyorum, tuzdan kaçınıyorum. Yanına da göbek salata, salatalık veya marul. Üç dilim ekmeği geçmemeli. Bir bardak da ayran!"



İLK GURUR POZU ŞEN'DEN
Geçen hafta sizlere magazin ve sosyete dünyasındaki yeni yarışın 'Apple Watch'un lüks modelleri' için yaşandığından bahsetmiştim.
Bu saatlerden kim alırsa, onu nispet olsun diye instagram'da paylaşacağından da... İlk gurur pozu Aslı Şen'den geldi. Metin Şen'in eşi, Ali Şen'in gelini Aslı Hanım, saatlerin Hermes tasarımlı olanlarından tercih etti. Sosyetik güzel, henüz Türkiye'ye gelmeyen bin 250 dolarlık saatiyle 'nispet pozu' çektirip bunu instagram'da yayınladı. Şimdi Aslı Hanım, bu pozuyla diğer sosyetikleri kıskandırdı mı bilemem ama kendisinin oldukça 'şen' olduğundan eminim!



BAYRAM RÖTARI
Şu sıralar herkes aynı mekandan bahsediyor: Karaköy Mitte. İstanbul'un efsane mekanı Lucca'dan ayrılan Turgay Yıldız'ın yeni projesi olan mekan, son dönem zaten yeme-içme ile eğlencenin başlıca adresi olan Karaköy'e farklı bir soluk getirecek gibi. Mekanın tasarımı başarılı tasarımcı Sami Savatlı'ya ait. Aslında bayramdan önce açılması gereken Mitte, birkaç aksilik nedeniyle kapılarını bayramın bitimiyle misafirlerine açacak. Turgay Yıldız ile Sami Savatlı'nın da sosyal çevresi düşünülürse bu kış bu kış magazinin kalbi Mitte'de atacak. Bu arada mekanın açılışını dört gözle bekleyenler arasında Kaya Çilingiroğlu, Ceylan Çapa, Selin İmer hatta Savatlı'yla çok sıkı dost olan eski eşler Ahu Yağtu ve Cem Yılmaz'ın da olduğu düşünülürse biz magazinciler bu kış Mitte'yi yakın takipteyiz…