Tarihi 16 Eylül 2015

Ayda 9 bin liraya çocuğa bakılır!

Haydi bırakın işi gücü, hepimiz bakıcı oluyoruz! Şimdi nereden çıktı bu 'bakıcı olma' fikri demeyin; yazdıklarımı okuduktan sonra eminim siz de kariyer planınıza 'çocuk bakıcılığı'nı ekleyeceksiniz… Dün öğle yemeği için gittiğim Nişantaşı'ndaki bir mekanda yan masama önce 40'lı yaşlarının başında şık giyimli sosyetik bir çift oturdu. Onlardan birkaç dakika sonra da yanlarına 55 yaşlarında bir kadın geldi.
Ben arkadaşımla sohbete koyulmuşken 'Aylık 9 bin liradan düşük maaşa çalışmam' cümlesiyle gözlerim fal taşı gibi açıldı. O cümleden sonra bıraktım arkadaşımla sohbeti, başladım yan masayı dinlemeye… 55 yaşlarındaki bakıcı adayı, çiftin tek çocuğuna bakmak için 9 bin lira maaşta diretti. Konuşmalardan öğrendiğim kadarıyla Acarkent'teki 350 metrekarelik villalarında yaşayan evli çiftimiz "Maaş olarak size ancak 7 bin 500 lira verebiliriz" deyince bir an birilerinin bana kamera şakası yaptığını düşündüm. Ancak sohbet ilerledikçe anladım ki her şey gerçekti! Sıkı pazarlıklar sonunda bakıcımız; ilk 6 ay 8 bin 250, sonrasında ise 8 bin 500 lira maaşlı olarak işe başladı. Tabii ki her yerinden özgüven fışkıran bakıcımızın şartları da yok değildi… "Ev ve işlerine karışmam, haftanın 1 günü mutlaka izin yaparım, sağlık gibi masraflarımı siz karşılayacaksınız" diye restini çeken bakıcının ardından evli çiftimizin yaptığı yorum da tüm bu diyalog gibi şoke ediciydi: "En sonunda iyi bir fiyata, iyi bir bakıcı bulduk!" Özellikle yabancı uyruklu kişiler tarafından elde tutulan 'bakıcılık kara borsası' ne yazık ki, evli çiftleri işte böyle çıkmaza sürükler hale gelmiş.
Üniversite mezunlarının iş bulamadığı bir dönemde artık bir bakıcı için en az 2 bin lirayı gözden çıkaran ebeveynler, kazançlarına göre işte böyle dudak uçuklatan maaşlara kadar rakamı arttırıyor.
Tabii ki kim bakıcıya ne kadar maaş öder karışamam… Ama ben olsam 8 bin 500 lira maaşlı bakıcımdan "Çocuğum ileride NASA veya Silikon Vadisi'nde çalışacak, en az 8 dil bilecek" gibi garantiler isterdim!

ÜNLÜLER ARKADAŞ ARIYOR
Sosyal medyanın son dönemlerdeki en popüler 10 sitesinden biri kuşkusuz 'tinder'… Her ne kadar git gide 'arkadaş bulma' ve 'tanışma'dan çok '1 gecelik ilişki' sitesine dönse de aktif kullanıcılarının sayısı hiç de az değil. Benim de olduğu gibi sizin de birçok arkadaşınızın eminim birçok 'tinder' macerası vardır!
Kuşkusuz 'tinder' ve diğer 'arkadaş bulma' siteleriyle ilgili yazılacak çok hikaye var; onları sonraki günlere saklıyorum ama şimdilik size tinder'la ilgili küçük bir detay… Tinder'a her kesim ve her çevreden insanlar üye.
Müdür pozisyonundaki biri de buradan arkadaş edinme çabasında işsiz bir genç de… Güzellik kavramı ise net değil!
Malum sosyal medyalarda herkesin ya güzel çıktığı tek fotoğrafı var ya da internetten bulduğu sahte fotoğraflar.
Tanıdık birçok arkadaşınızı da burada görebileceğiniz gibi ünlü isimlerle de denk gelmeniz mümkün. Birkaç arkadaşımdan duyduğuma göre başarılı oyuncu Emre Kınay, Ebru Şallı'nın eski eşi sosyetik iş adamı Harun Tan, Seren Serengil'le aşk yaşadığı dönemde magazin gündemine gelen Oğuz Aşıcı ve bir dönemin efsane mankeni Berke Hürcan bu ünlü isimlerden sadece birkaçı… 'Arkadaş' bulma imkanları çok fazla olan bu isimlerin, tinder'da işi ne anlamadım!
Onu da kendileriyle tinder'da karşılaşırsanız siz sorarsınız… Bu profiller tabii ki ünlüler adına açılan sahte hesaplar da olabilir.
Öyleyse de ben kendilerini buradan uyarmış olayım; 'birileri
sizin için arkadaş arıyor beyler!'

KAPIŞMA SAATİ
Hayatı kolaylaştırmaktan çok 'gösteriş yapmak' için teknolojik ürünlere sahip olan ünlüler arasında şimdi de yeni bir yarış başladı...
Zorlu Center'da çalışan bir arkadaşım anlattı… İphone 6 ve İphone 6 Plus'ın çıktığı ilk dönem yaşanan rekabet, şimdi de Apple'ın saatleri için yaşanmaya başlamış.
Aynı markanın yaklaşık bin liralık saatleri mağazada mevcutken 'edition' denilen özel seri saatler stoklarda mevcut değil.
Ülkemize sınırlı sayıda gelen bu seriye ait saatler geldiği gibi tükenince fiyatları 40 ile 56 bin lira arasında değişen ürünler için upuzun bir liste oluşmuş! Kasası 18 ayar altından olan saatlere sahip olmak için sıraya girenler arasında birçok tanıdık sima da varmış. Hatta 56 bin liralık saate kavuşmak için listede ön sıralara geçmek isteyenler ekstra fiyatlar talep ediyormuş. Şimdi ben de; 'kapışma saati'ni kazanıp servetlik saatiyle instagram'da kimin ilk pozu vereceğini merakla bekliyorum!
En büyük favorim ise saat meraklısı Sinan Akçıl...