Evren Turhan

EVREN TURHAN

Tarihi 8 Kasım 2015

Sneijder yetmedi

Hamza hoca takımı, geçtiğimiz haftalara ve maçlara bakıldığında bugüne kadarki en ofansif kadroyla sahaya çıkarmıştı.
İleride Umut-Burak ikilisini tercih ederek 4-4-2 düzeniyle oyuna başladı. Tabi bu kadroya bakıldığında gol atması da gol yemesi de mümkün bir kadroydu. Nitekim de maç henüz 20.dakikada Sneijder ve Mehmet Akyüz'ün karşılıklı golleriyle 1-1 oldu.
25. dakikada önce Selçuk sonrada Hakan Balta'nın sakatlanarak çıkmalarıyla yapılan zorunlu Semih ve Rodriguez değişikleri takımın ve de özellikle Hamza hocanın bütün düzenini alt üst etti. Olcan'ın tarafından açıklar vermeye başlayan ve Rodriguez'in de Selçuk'un yerinde aksamasıyla takım zor anlar yaşadı.
Umut-Burak ikilisi bekleneni veremediği için Hamza hocanın tercih ettiği bu ofansif kadro çok verimli olamadı. Çünkü Rizespor kapanarak oynayan ve kontra ataklarla tehlike yaratan bir takım. Zaten 20.dakikadan sonra da oyun onların istediği gibi oldu. İlk yarıda Podolski ve Sabri çok etkisiz kalınca ilk yarı Mehmet Akyüz'ün attıği golle 2-1 sona erdi.
İkinci yarıda Podolski kendi çabasıyla müthiş bir gole imza attı.Her ne kadar etkisiz görünsede Podolski bu golleri çok sık atar oldu. Bu anlamda faydalı olduğunu söylemek lazım. Sneijder genele baktığımızda inanılmaz koşuyor ve mücadele ediyor ve takımda bütün yükü almış durumda.
Attığı kornerde de Olcan Adın'a 3. golü attıran isimdi.
80.dakikada bu kez de Semih sakatlanarak oyundan çıkan isim oldu. Hakem Umut'a gösterdiği iki sarı kartta da bence çok hatalı karar verdi. Son bölümde oyundan düşen Galatasaray maçı kaybeden taraf oldu.

MAÇIN EN iYiSi SNEIJDER
Müthiş etkili oynadı. Ama 3 puana yetmedi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ BURAK
Koca 90 dakikayı şut çekmeden tamamladı