Evren Turhan

EVREN TURHAN

Tarihi 18 Ekim 2015

Dört dörtlük Galatasaray

Hamza hoca, 2 haftalık milli maç arasının ardından takımın bütün yükünü çeken orta sahanın iki etkili ismi Sneijder ve Selçuk'un fizik olarak yorgun olabileceği düşünerek orta sahayı kalabalık tutarak maça başladı. Yasin'i kesip Rodriguez'i orta sahaya monte ederek bu bölgenin direncini artırmak istedi.
Belçika milli takımından sakat dönen Denayer'in yerine Sabri ilk 11'deydi.
Solda Sneijder, sağda Podolski ve ileride Umut'la sahaya çıkarak elindeki en ideal 11'i sahaya sürdü.
Kendi milli takımlarına en çok oyuncu veren bir takım olarak Galatasaray, beklenilenin aksine ilk 10 dakikadan sonra tempolu, ilerde çoğalan ve kazanma arzusu yüksek bir görüntüdeydi. Ama bu bölümde risk aldığı için kontratak futbolu iyi oynayan G.Birliği karşısında iki net pozisyon verdi ve bunlardan birinde El Kabir golü atan isim oldu.
Tabi Galatasaray'ın da Podolski, Umut ve Sneijder'le yakaladığı pozisyonlar vardı. Takım halinde bu kadar önde basınca defans bloğunda açıklar vermek çok normadi. İlk yarı boyunca Bilal çok etkisizdi. Rodriguez de vasatı aşamadı.
İkinci yarı Rodriguez yerine, bence ilk 11 de olması gereken Yasin sahadaydı. Sneijder'i göbeğe geçirip, Bilal'i öne alan Hamza hoca bunun meyvesini onun attığı golle aldı.
Hemen ardından Selçuk'un kornerinde Chedjou 2. golü atan isimdi.
İlk yarıdaki arzu ve istek hiç bitmemişti.
G.Saraylılar'ın motivasyon ve hırsı bu maçın kaybedilmeyeceğinin ispatıydı.
Oyunun başından beri bu belliydi. 67'de maçı çevireceğinden emin olduğum Yasin 3. golü atan isimdi. Bu dakikadan sonra Galatasaray atak oyununu sürdürdü.
Sakatlıktan yeni çıkan Burak için attığı gol iyi bir dönüş oldu.

MAÇIN EN iYiSi YASİN
Çok iyi oynadı. Bir de gol atıp şov yaptı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ MEHMET ÖZDİLEK
Galatasaray'ı çok iyi etüt etmediği ortaya çıktı.