Tarihi 22 Nisan 2015

'Ofsaytı kaldırırım!'

Şaşırıp gülmeyin...
Bu ülkede futbol kurallarını değiştireceğini vaat eden politikacılar bile gördük...
Şimdi Türkiye'yi uçuruma sürükleyecek, son 12 yılda edinilen kazanımları bir kalemde silecek uçuk vaatlerle karşı karşıyayız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıraladığı ve bol keseden dağıttığı paralar ile ilgili teknik bir analize girmeye, ekonominin realiteleriyle hiç de ilgisi olmadığını anlatmaya gerek yok aslında.

90'LARA DÖNDÜ

Ekonominin sadece 'E' sini bilen biri bile bunların olmayacağını, hayal olduğunu çözebilir.
Biz başka bir tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz. 'Vaat ekonomisi' yeniden hortlatılmak isteniyor...
Sandıktan çıkamayanlar, 'kriz var' yaygarasında başarılı olamayınca popülizme sarıldı.
Üstüne bir de 'koalisyon' yalanını sunuyorlar.
Biz bunları 1990'lı yıllarda yaşadık. Yukarıda şaka gibi gelen ofsayt vaadi de dahil olmak üzere bugün CHP'nin ortaya attığı vaatlerin benzerlerini yıllarca dinledik. Üstüne koalisyon hükümetlerinin de ne olduğunu gördük.
Sonuç? 1994, 1998, 2001 ekonomik krizleriyle bu ülke felakete sürüklendi...
Türkiye IMF'ye muhtaç edildi. İç ve dış borçlanmayla vesayeti altına sokulmaya çalışıldı...

SSK DA ÇÖKTÜ

Uçuk vaatler, popülist yaklaşımlar, sosyal güvenlik sistemini çökertti. Bugün oy avcılığı için vaatler sunulan işçi, emekli bu anlayışlarla perişan edildi. Ülkenin parası pul oldu...
Sosyal güvenlik sistemi çökerken, bugün vaatleri sıralayan Kemal Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü idi (1992-1999). 128 bin lira kârla aldığı kurumu 1.1 milyar lira zararla devretti.
İki anahtar vaat edilen vatandaş, elindeki evini, arabasını da kaybetti.
Uzatmayalım bilenler biliyor.
Şimdi CHP aynı yaklaşımla ülkeyi yeniden uçuruma sürükleyecek bir anlayışla ortaya çıkıyor... Bugünkü vaatlerinin benzerlerini yine CHP'den 2011'de de dinlemiştik. Ama düşünmedikleri bir şey var. Artık 90'larda değiliz. Artık 90'lardaki Türkiye de, 90'lardaki seçmen de yok... Yeni Türkiye vaatlere değil, icraata değer veriyor...