Tarihi 6 Temmuz 2014

Emeklinin sesi

Türkiye'de 10 milyondan fazla emekli vatandaşımız var. Öyle ki, neredeyse 100'den fazla ülkenin nüfusunu geçtiler. Bu kadar büyük bir topluluğun elbette sorunları oluyor, talepleri oluyor ve gerek mevzuatla, gerekse özlük haklarıyla ilgili gelişmeler yaşanıyor.
Emekliler çok iyi biliyor ki, onların sesi olan tek gazete TAKVİM'dir. Kendileriyle ilgili bütün gelişmeleri önce TAKVİM'de okurlar, en doğru bilgiyi alırlar.
Bununla birlikte haklarının en iyi savunucusu da yine gazetemiz TAKVİM'dir. Çünkü biz bu büyüklerimizin sorunlarını kendi sorunumuz olarak görür, onların dertleriyle dertleniriz. Zaten aramızda da böyle büyük bir bağ da var...
Onların sesi olmaya da elimizden geldiğince devam edeceğiz.
Yukarıda da yazdım.
Emekliler kendileriyle ilgili haberleri, aynen çalışma hayatıyla ilgili gelişmelerde olduğu gibi önce TAKVİM'de okurlar. Sonra, kendilerine "ÇOK SATAN", 'BÜYÜK" "GÜÇLÜ" gibi kerameti kendinden menkul sıfatlar takan, diğer gazeteler ve bazı köşe yazarları TAKVİM'in haberini alır, 'KOPYALAYAPIŞTIR' yöntemiyle taklit eder..

GÜNDEMİ BELİRLİYOR

Yani gündemi TAKVİM belirler, diğerleri takip eder...
Hep söylüyorum, TAKİP edilmek ve hatta TAKLİT edilmek hoşumuza da gidiyor. Üstelik gazetelerin, 'bizim haberleri tekrarlayarak da olsa' emeklinin ve çalışanın sorununu haberleştirmelerini sağladığımız için de seviniyoruz.
Son örnek emeklinin alacağı enflasyon farkı ve toplu sözleşme talebi...
Enflasyon farkını ay ay hesaplayarak okuyucularımızı doğru şekilde bilgilendirdik. Hatta bir ay önce de tahminimizi yapıp emeklinin alacağı zammın yüzde 5.5 ile 6 arasında olacağını yazdık. Neticede enflasyon farkı yüzde 5.7 oldu. Tüm detaylarıyla CUMA günü okudunuz. Yine aynı kopyalama yöntemiyle haber bir gün sonra CUMARTESİ diğer gazetelerde yer aldı.

TEKLİFİMİZ KOPYALANDI

Bir süredir bir teklifimiz var. O da; emekliler arasında ayrımın kalkması. Yani madem tüm kurumlar SGK çatısı altında birleşti o zaman neden emeklilerin zam ayarlamaları ayrı ayrı yapılıyor?
Diyoruz ki, 'SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Emekli Sandığı emeklileri gibi toplu sözleşmede yer alsın. Zam oranları belirlenirken SSK ve Bağ-Kur'lular dışlanmasın.' Bu teklifimiz de yine gazetelerin gündemine girdi.

TORBA DİZİSİ KAÇMAZ

Bugün üçüncüsünü yayımladığımız Torba yasa tasarısındaki borç yapılandırmasıyla ilgili yazı dizimiz de büyük ilgi gördü. "TORBA TAKVİM'DEN İZLENİR' sloganıyla en anlaşılır ve doğru bilgileri sizinle buluşturmayı sürdürüyoruz. Yeni yasayı dizimizden öğrenebilir ve borçlarınızı yapılandırabilirsiniz. 'Taklit aslını yaşatır' ilkesinden yola çıkarak diyoruz ki; en doğru bilgilere önce ulaşmak istiyorsanız TAKVİM'i izlemeye devam edin.