Tarihi 5 Haziran 2009

Uçakla gezintiye çıkıyoruz

* Merhaba Işık Abla. Ben genel olarak rüyamlarımda deniz görüyorum. Bunun deniz kenarında yaşamamla bir alakası var mı bilmiyorum. Bir de son zamanlar annemi görüyorum. Rüyamda bir ormandayız. Her yer koyu yeşil, güçlü ağaçlarla dolu. Sonra bir bakıyorum annem bir ağacın tepesinde. "Burdayız" diyor, yukarı çıkıyorum ve bir bakıyorum koskocaman bir kovuk. Aslında küçük bir ev yapmışlar. Evimizi kaybetmişiz. Küçük küçük ama her şey var evin içerisinde. Koltuk gibi bir yere uzanıyorum ve "O kadar da fena değil hatta şirin bir yer olmuş burası" diyorum. Babam da öbür kanepeye uzanmış. Yalnız ağaçtan evin dış kısmını uçakla kapatmışız. Dışarı baktığımda uçaktan bakıyormuş gibi oluyordum. Kanatları seyrediyorum. Ayrıca yakınlardaki kocaman bir göl görüyordum. Yağmur çiselemeye başlıyor. Islanırız diye endişeleniyordum. Bir an sonra anneme soruyordum bizi burada bulmazlar mı diye. Birileri bizi takip ediyordu. Galiba birilerinden kaçıyorduk. Annem "Merak etme bizi burada bulamazlar" diyor. Ben bile fark etmedim ilk başta. Sesleri duymadım. Elbetteki bulamazlar diye düşünüyorum. Daha sonra annem, babam ve ben evin bir bölümünü kaplayan minik uçakla gezintiye çıkıyoruz. Hatta ben kullanıyorum. Gölün üstünde ilerliyoruz. Aşağıda insanlar var. Onlara biraz yakın uçuruyorum. Çünkü hava hâlâ yağmurlu ve şimşek bizim uçağa gelmesin istiyorum. Sonra kocaman bir binaya giriyorum ancak çıkış yolunu bulamıyorum. Sonra durdurup iniyorum uçaktan. Ama uçak gitgide küçülüyor neredeyse büyük bir motosiklet haline geliyor. Anneme "Asansöre binelim. Binanın tepesinden tekrar havalanalım" diyorum. Babam yoktu ama onunla en üst katta buluşacakmışız. Birilerinden kaçmaya devam ediyoruz, asansöre biniyoruz. Burada bitiyor rüyam.
Işık Hanım daha sonra gördüğüm başka bir rüyamda yine deniz kenarındaydım. Yanımda diğer arkadaşlarım var ve erkek arkadaşımı bekliyordum. Bir müddet sonra geliyor ama sonra geri gidiyor. Gitmesi gerekiyormuş. Ben yine beklemeye devam ediyorum. Ayrıca bir ayrıntı beni çok korkuttu. Rüyamda hiç bir şey yapmamasına rağmen abim yüzümden dişlerim aniden çatırdayarak kırılıyordu. Çok korktum. Konuşmak ve gülmek istemiyordum. Anneme "Bana hemen yarın için diş doktorundan randevu al, çok acil ama!" diyordum korkuyla.


Sevgili Rüya Dostu, deniz rüyalarımızda çok önem taşır. Tabi her rüya sembolü gibi hem evrensel bir anlamı vardır hem de gören kişinin rüyasındaki sembollerle kişiye özel bir anlam taşır. Annene karşı, onun sana gösterdiği sevgi, anlayış, sıcaklık duygularına ihtiyaç duyduğun bir dönemdesin. Umarım en kısa zamanda bir araya gelirsiniz. Tabi ki özlediğin sadece annen değil. Babanın gücünü ve güven duygusunuda özlüyorsun. Kendine şu soruları sor: Bu duyguları şu an hangi eylemlerde bulunursam sahip olurum? Yürüyüş, spor, dua etmek vb. Belirlediğin eylemleri mutlaka gerçekleştir. Orman, bu aralar korunma ve güven duygusuna çok yoğun ihtiyaç duyduğuna işaret ediyor. Aileni üzmemek için bazı şeyleri paylaşmıyor olabilirsin. Ya da gerçek isteklerini. Yapacağın en güzel şey duygularını, yaşamla ilgili gerçek isteklerini onlarla paylaşmak. Şu an yaşam sana güzel deneyimler sunuyor. Bu deneyimleri kucakla ve bu duyguların yaşadığın anların tadını çıkarmana engel olmasına izin verme.
Evet ikinci rüyan, yaşamda kararlarını çok fazla kendinin almadığına işaret ediyor. Özellikle aile içinde abin, baban, ve kendi iletişimini gözden geçir. Özellikle onlardan aldığın inançların kendi özel hayatına nasıl yansıdığına bakmanı istiyorum.
Ve lütfen hayatının sorumluluğunu al! Annenin sürekli senin yanında olamayacağını, büyümek için kendini gücünü kabul etmen gerekiyor. Sevgi ve Işık'la...