Tarihi 21 Aralık 2009

Kader bizi ayırdı

* Ben lise öğrencisi bir gencim. Sınıfımızın en güzel kızına deli gibi aşıktım ama onu 3 ay önce bir trafik kazasında kaybettim. Onun kız kardeşi sevdiğim kıza çok benziyordu ablacığım. Sonra yanlış bir duyguya kapıldım ve kız kardeşine aşık oldum. O da bana aşık. Çok büyük çıkmazdayım. Bu aşk duyulursa, ortalık karışacak. (Adı saklı)

Sevgili oğlum, acın daha çok yeni ve bu yanlış duygulara seni iten de kaybettiğin aşkına bir özlem. Sen kız kardeşinden hoşlanacak olsaydın, sevdiğin hayattayken de hoşlanırdın öyle değil mi? Aslında şimdi karşında gördüğün geçmişteki aşkın. Kendine bir fırsat ver ve kafanı bir süre başka şeylerle meşgul et. İleride daha sağlıklı düşüneceksin.

* * *
* Sevgili Jale Abla, biriyle çıkmaya başladım. Beni evime bırakmaya başlamıştı. Bir gün beni zorla öptü. Sonra başka şeyler de istemeye başladı. Ben kabul etmedim. Ona nasıl davranmalıyım? Rumuz: Umut

Sevgili kızım, bu kişinin sana saygısı olduğunu söyleyemem. Bunun sen de farkındasın. Seni zorla öpmek istemesinden belli değil mi? Gerçekleri görmelisin. Sanırım bu kişiden de uzak durman gerektiğini bilmelisin.