Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 28 Ekim 2015

Galip Atar Almanya'da 2. oldu

Türk pilotlarının yurt dışındaki başarıları sürüyor. Son yıllarda büyük aşamalar kaydeden otomobil sporlarımız, katıldıkları yurt dışı organizasyonlarda da başarılı sonuçlar almaya başladı. Formula 1 ve Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Türkiye'den ayrılmasına rağmen, Türk pilotları bu eksikliklerini yurt dışındaki şampiyonluklara katılarak gidermeye çalışıyor. İzmirli şampiyon Galip Atar da bu isimlerden biri. Atar, Porsche Super Sports Cup organizasyonunun final haftasında Almanya'nın Hockenheim Pisti'nde idi. Çeşitli kategorilerde gerçekleşen yarışa dünyanın çeşitli ülkelerinden ünlü 55 pilot ve toplam 37 araç katıldı.

BÜYÜK BİR BAŞARI
Galip Atar 2x50
dakikalık Endurance yarışlarında 15 rakiple mücadele etti. Pistte çok süratlı olan Atar, 991 GT3 Cup kategoriisinde 15 araç arasından ikinci oldu. Genç pilotumuz bu sonuçla genel klasmanda da 6'ncı sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Atar yarıştan sonra "Rakipler çok güçlü idi. Hızlı bir yarış oldu. Aldığım sonuçtan mutluyum. Birinciliği kıl payı kaçırdım. Şampiyon olmak isterdim ama ikincilikte küçümsenmeyecek bir başarı" dedi.

KÖTÜ HAVA ENGEL OLDU
2015 TOSFED Rallikros Kupası ilk 2 yarışı geçen hafta Bursa İznik Gölü kenarında yer alan Orhangazi Parkuru'nda gerçekleştirilecekti. Ancak kötü hava şartları üzerine yarışlar gelecek haftaya ertelendi.

HAMİLTON 3'ÜNCÜ KEZ BAŞARDI
DÜNYA Formula 1 Şampiyonası'nın bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden İngiliz pilot Lewis Hamilton, 3. kez başarıya ulaşarak, 9. kez şampiyon olan unutulmaz Alman pilotu M. Schmacher'in yerini doldurmak istediğinin sinyallerini şimdiden veriyor.