Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 31 Aralık 2015

V2'de Serhan Kayalar İstanbul Efendisi

Amatörlere yönelik V2 Challenge, Körfez Pisti'nde yapılan üçüncü ve son ayak yarışı ile sona ererken, toplamda aldığı puanlarla İstanbul'un "efendisi" Serhan Kayalar oldu. Volkan Işık Akademisi tarafından 5. kez düzenlenen V2 Challenge'a bu sene 17 pilot katıldı. İlk yarışın birincisi Serhan Kayalar olurken, ikinci yarışı Onat Telkenar, üçüncü ve son yarışı da Berk Durak kazandı. Ancak topladığı 50 puan ile birinciliği ve 6 bin lira para ödülünü kimseye kaptırmadı. Amatörlerin en hızlısı Serhan Kayaqlar olurken, Can Altınok 39 puanla ikinci ve son yarışın galibi Berk Durak ise 37 puanla üçüncü oldu. İkinci 3 bin ve üçüncü de bin lira kazandı. Kasım ve Aralık aylarında düzenlenen V2 Challenge'da yarışan tek kadın pilot Hatice Gönül ise 3 yarışı da tamamlama başarısını gösterdi. V2 Challenge aynı zamanda kartingten sonra motorsporlarına devam etmek isteyenler için Türkiye'nin en başarılı amatör yarış serisi olma özelliği taşıyor. Volkan Işık Akademisi tarafından sporu yaymak, yeni yarışçuılar yetişmesine katkı sağlamak amacı ile düzenlenen V2 Challenge, önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Volkicar deneyim günleri ise Volkan Işık Arena'da sürüyor. Öte yandan gelecek sezon V1 Challenge yarışlarının yapılamayacağı belirtiliyor.

İZMİR'DE RALLİ İPTAL EDİLDİ
Sezonun son rallisi İzmir'de yapılacaktı. Ancak bu sezonun son rallisine istenen sayıda katılımcı araç olmayınca, federasyon tarafından iptal edildi. Ralli için İzmir'den 7 ve İstanbul'dan da 2 yarışçı kayıt yaptırmıştı.

SARIKAMIŞ'DE BÜYÜK ŞOV
Sarıkamış Kış Oyunları Festivali'nin 15-17 Ocak tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı. Kar üstünde gerçekleşecek olan festivalde çeşitli araçlar yarışacak. Yarışlar: ralli, İglo yapımı Ralli Kros, Caterham, Dağ Bisikleti, Tırmanma, Kızak ve Karda Kaşar Kovalama dallarında gerçekleşecek.

KIŞ KUPASI NEFES KESTİ
Borusan Otomotiv Motorsport, bugüne kadar elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarından edindiği tecrübelerini, gerçek yarış otomobilleriyle BOM Akademi Kış Kupası'nda paylaşmaya başladı. İlk yarışı Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi. 9 takım 15 pilotun birbirleriyle kıyasıya mücadelesi büyük ilgi gördü. Sonuçta Demir Uyar ve Evren Özcan pilotajında yarışan Gazcılar United takımı birinci oldu.