Demir FEYİZOĞLU

DEMİR FEYİZOĞLU

Tarihi 5 Ocak 2016

Dakar 2016 Arjantin'de start aldı

Dünyanın en zor ve uzun yarışı Dakar 2016, bu sene de Güney Amerika'dan; Arjantin'den start aldı. Buenos Aires'ten başlayan ve motosikletten ralli ile kamyona kadar çeşitli branşlardaki araçların katıldığı bu dünyanın en zor, çetin, çekişmeli ve ölümcül tehlikelere açık yarışı tam 16 gün sürecek.
Bu sene yarış Arjantin ile Bolivya arasındaki 10 bin kilometrelik parkurda gerçekleşecek. Mücadele 16 Ocak'ta yine Arjantin'de Rosario kentinde son bulacak. Dağlar, çöller ve engebelerle dolu; kısaca doğa ile insanın arasındaki bu inanılmaz mücadele bu sezon dünyanın yıldız rallicileri de var. Fransız Sebastien Loeb, Peugeot adına bu zorlu yarışa ralli dalında katılıp bir şampiyonluk da burada almak istiyor. Yine WRC'nin şampiyon pilotlarından M. Hirvonen nde Dakar 2016'da yarışacaklar arasında yer alacak. Toplam 10 bin kilometre ve 13 etaptan oluşan dünyanın bu büyük organizasyonu daha önce Dakar'da yapılıyordu.
Ama Ortadoğu'daki çatışmalar nedeniyle bir kaç yıldan beri yarışlar Güney Amerika'ya taşındı. Bir kaç yıl önce Türk motosikletçileri de bu yarışa katılıyordu. Bunlar biri olan şampiyon motosikletçimiz Kemal Merkit'in bir kaza sonucu hayatını kaybetmesi üzerine artık Dakar'a Türkiye'den hiç
bir araç ve pilot katılımıyor.

AYDIN HAREZİ'DEN PLAKET
2015' te Türkiye otomobil sporları branşlarında dereceye giren takım ve pilotlara, kupaları verilmeye başlandı.
Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi, 25 yılını dolduran üyelerine plaketlerini verirken "Çok mutluyuz bu gece. Klasik otomobiller Türk otomobil sporundaki yerini aldı" dedi.

KAMOK'TA BÜYÜK ŞOV
Karadeniz Mahalli Offroad Kupası sona erdi ve kazananlar da belirlendi.
Çok çekişmeli geçen sezon finalinden sonra genel klasmanda Alaettin Yıldırım-Özay Aksu ekibi 117 puanla ilk sırada yer aldı. Bu ekibi 60 puanla Ali Mercan-Ümit Şendere ile 53 puanla Durmuş Durmuş- Naim Felek izledi. Sınıflar ise şu sonuçlar alındı: S1 Alaettin Yıldırım, S2 Ali Mercan, S3 Murat Karapestil ve S4 İsmail Garip.

TRİAL YİNE NEFES KESTİ
2015 Türkiye Trial Şampiyonası final yarışları İstanbul Park'ta yapılan finallerle sona erdi. Çekişmeli geçen yarışlar sonunda Genel Klasman'da Ertan Uçar- Berat Atagün ve Hakan Çarker- Ayhan Ademoğlu 1. oldu.