2020 Ocak ayı personel ve memur alım ilanları İŞKUR ve DPB'den açıklandı

2020 yılı Ocak ayı personel ve memur alım ilanlara açıklanmaya devam ediyor. Bu bağlamda DPB üzerinden vatandaşlar yayınlanan ilanlara kolay bir şekilde ulaşabilir. Memur alımı başvuruları 20-30 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak olup, 11 farklı kadroya atama yapılacaktır. Takvim.com.tr ekibi olarak sizler için Ocak ayı diğer memur ve personel alımı ilanlarını sayfamızda yayınladık. Devlet memuru olabilmek için bireylerin T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurması gerekmektedir. Bazı kamu kurum ve kuruluşları yaş için bir üst limit belirleyebilmektedir. Peki Ocak ayı KPSS'li KPSS şartsız personel ve memur alım başvuru şartları nedir?

Giriş Tarihi 17 Ocak 2020, 17:19 Güncelleme 17 Ocak 2020, 17:23
2020 Ocak ayı personel ve memur alım ilanları İŞKUR ve DPB’den açıklandı

İÇİNDEKİLER

KPSS şartlı ve KPSS şartsız alımlar oldukça merak ediliyor. 2020 Ocak ayı memur ve personel alım ilanları! İşte 2020 Ocak için güncel memur personel ve işçi alım listesi. Devlet memuru olabilmek için bireylerin T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurması gerekmektedir. Bazı kamu kurum ve kuruluşları yaş için bir üst limit belirleyebilmektedir. Memur olacak kişilerin belirli bir eğitim düzeyinde olması gerekmekle birlikte en az ortaöğretim mezunları memur olabiliyor. Ancak eğitim seviyesi de atama yapılacak kuruma bağlı olarak değişebilir. Alım yapacak kurumlar Başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında detaylar takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

ETİ MADEN İŞLETMELERİ

ETİ Maden İşletmeleri İŞKUR aracılığı ile Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğüne ve Kırka bor işletmelerine lise mezunu kadrolu 32 işçi alımı yapacak! Söz konusu 32 sürekli işçi için aranılan şartlar, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından, www.iskur.gov.tr internet sayfasında 30.12.2019 tarihinde yayımlanacak olup isteklilerin söz konusu ilanı takip etmeleri gerekmektedir.

DPB MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TÜRK İŞBİRLİĞİ ve KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında 6 farklı branştan memur alımı yapacak! Alınacak personeller, TİKA'nın Genel İdare Hizmetleri sınıfında daimi olarak istihdam edilecek olup, başvuruda bulunmak isteyen adayların 2018 ve 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir.

MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı 4/B sözleşme kapsamında KPSS puanı ile personel alımı yapacak! DPB üzerinden yayınlanan ilanda Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı'nın, personel alımı başvuru değerlendirmesinde adayların 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türlerinin esas alacağı belirtildi.

SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI

Sayıştay Başkanlığı DPB üzerinden bugün personel alımı için yeni bir ilan yayınladı. İlana göre Sayıştay Başkanlığı, en geç 03 Ocak 2020 tarihine kadar önlisans ve lisans mezunu 10 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alınacak personeller Sayıştay Başkanlığı'nın bünyesinde büro personeli statüsünde daimî olarak istihdam edilecek olup, başvuruda bulunmak isteyen adayların 2018 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş olmaları ve ilan içeriğinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Bakanlığı DPB üzerinden yeni bir personel alım ilanı yayınladı. İlana göre Sağlık Bakanlığı 15-27 Ocak 2020 tarihleri arasında 24 sağlık personeli alımı yapacak! Alınacak personeller, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı hizmet birimlerinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında istihdam edileceklerdir.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı merkez teşkilatı birimlerinde istihdam etmek üzere KPSS 70 puan şartı ile 42 personel alımı yapacak! Personel alımı başvuruları 02-13 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak olup, alınacak personeller Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı kadrosuna ataması yapılacaktır.

TÜBİTAK

TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı tarafından Ankara ve Antalya illerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağını duyurdu. Personel alımı lisans mezunu öğrenim düzeylerinden yapılacak olup, tüm detaylar ilan içeriğinde verilmiştir.

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında KPSS 70 puan şartı ile memur alımı yapacak! TİGEM memur alımı başvuruları için adayların ilan içeriğinde belirtilen bölümlerinden birinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Alınacak personeller, TİGEM Teftiş Kurulu Başkanlığı emrinde münhal bulunan, aşağıda görev yeri, sınıfı, unvanı, kadro derecesi belirtilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi 4 müfettiş yardımcısı kadrosunda istihdam edileceklerdir.

İGDAŞ İSTANBUL GAZ DAĞITIM

İGDAŞ İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş, İŞKUR kamu iş ilanları sayfasında 12 engelli personel alımı yapacağını duyurdu! İGDAŞ engelli personel alımı başvuruları, haber içeriğinde belirtilen adrese online yapılacak olup, başvuruda bulunmak isteyen adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir.

ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanlığı tarafından bugün yeni bir personel alım ilanı yayınladı. Yayınlanan ilana göre Adalet Bakanlığı, 27 Ocak-10 Şubat 2020 Tarihleri arasında KPSS 60 puan şartlı ile 50 personel alımı yapacak!

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Dışişleri Bakanlığı DPB üzerinden yeni bir personel alım ilanı yayınladı. 25 Aralık 2019 tarihli yayınlanan ilana göre Dışişleri Bakanlığı, Merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere, 10-21 Şubat 2020 tarihleri arasında 14 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alınacak personeller, bakanlık bünyesinde daimi olarak istihdam edilecek olup, başvuruda bulunmak isteyen adayların KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

AVRUPA BİRLİĞİ ve DIŞ İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Sağlık Bakanlığı kendi bünyesinde daimi olarak istihdam etmek üzere KPSS 70 puan şartı ile memur alımı yapacak! Alınacak memurlar Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde uzman yardımsısı kadrosunda görevlendirileceklerdir. Memur alımı başvuruları 06-31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak olup, tüm detaylar haber içeriğinde verilmiştir.

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) 08-17 Ocak 2020 tarihleri arasında 8 ilde memur alımı yapacak. DSİ memur alımı için adaylardan KPSS şart istenmektedir. Başvuruda bulunmak isteyen adayların, yurdun her yerinde ve arazi şartlarında görev yapabilecek sağlık şartlarını taşımaları ve ilan içeriğinde belirtilen başvuru şartlarına uygun olmaları gerekmektedir.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam etmek üzere 30 memur alımı yapacak! Memur alımı başvuruları 20-30 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak olup, 11 farklı kadroya atama yapılacaktır.

Memur Olabilmek İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Devlet memuru olabilmek için bireylerin T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurması gerekmektedir. Bazı kamu kurum ve kuruluşları yaş için bir üst limit belirleyebilmektedir. Memur olacak kişilerin belirli bir eğitim düzeyinde olması gerekmekle birlikte en az ortaöğretim mezunları memur olabiliyor. Ancak eğitim seviyesi de atama yapılacak kuruma bağlı olarak değişebilir.

Memur Olmak İçin Genel ve Özel Şartlar

Memurlar için istenen genel şartlar değişmemekle birlikte, özel şartlar kuruma göre değişebilir. Çünkü bütün kurumların personelden beklentisi değişebilir. Memurlar hep düşünüldüğü gibi sadece masa başı işi değil, saha personeli olarak da görev yapabilir. Bunun için görev yapılan kurum ve pozisyonu göz önünde bulundurmak gerekir. Ancak memur olabilmek bütün kurumlarda için en az 18 yaşını doldurmuş olma şartı aranır. Bazı kurumlarda ise 30 yaşının doldurulmamış olması, 45 yaşını doldurulmamış olması gibi nitelikler de aranabilir. Bu durum kurumun kendi iç yapısı ile alakalıdır. Devlet memuru olmak isteyen kişilerin kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması, kasti suçlardan 1 yıl veya daha fazla süre hüküm giymemiş olması şartları aranır. İstihdam edilmesine engel olacak rahatsızlıklar ve bulaşıcı hastalıklara yakalanılmamış olması gerekir.