KPSS şartsız İŞKUR'dan yüzlerce bekçi güvenlik alımı ilanı başvuru şartları nedir? Bekçi ve güvenlik nasıl olunur?

KPSS şartsız olarak İŞKUR üzerinden yüzlerce bekçi ve güvenlik görevlisi alımları devam ediyor. Haberimizde linkleri verdik. O linkler aracılığı ile kendinize uygun bekçi ve güvenlik görevlisi ilanlarına başvurabilirsiniz. İŞKUR üzerinden yayınlanan Kasım ayı ilanları devam ederken bu alımlarda toplamda 587 bekçi ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. Farklı illerde farklı özel sektör kurumları tarafından gerçekleştirilecek olan istihdamlarda adayların sağlaması gereken şartlar şu şekilde ilan edilmiştir. İşte yüzlerce bekçi ve güvenlik alımı ilanı başvuru şartları detayları. Peki bekçi ve güvenlik görevlisi nasıl olunur?

Giriş Tarihi 01 Kasım 2019, 12:33 Güncelleme 01 Kasım 2019, 12:35
KPSS şartsız İŞKUR’dan yüzlerce bekçi güvenlik alımı ilanı başvuru şartları nedir? Bekçi ve güvenlik nasıl olunur?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR üzerinden KPSS şartsız toplamda 587 Bekçi ve Güvenlik görevlisi alımı yapılacaktır. Başvuru koşulları ve haberin detayları sitemizdedir. İş arayan vatandaşlar İŞKUR kayıt işlemlerini İŞKUR resmi "İnternet Şubesi" üzerinden dakikalar içerisinde tamamlayabilmektedir. İŞKUR kayıt işlemleri için iş arayan vatandaşların internet şubesindeki ilgili kayıt sayfasına gitmesi gerekiyor. İŞKUR'da yayınlanan ilanlarda toplamda 701 güvenlik görevlisi alımı yapılacak olup adaylar farklı illerde istihdam edecektir. Haberimizde verdiğimiz linkle İŞKUR kayıt işlemlerini tamamlayabilir ve dilediğiniz zaman güncel İŞKUR iş ilanları içerisinde iş aramak için İŞKUR giriş işlemini yapabilirsiniz.

19 Bekçi Alımı için Başvuru Şartları

Farklı illerde farklı özel sektör kurumları tarafından gerçekleştirilecek olan istihdamlarda adayların sağlaması gereken şartlar şu şekilde ilan edilmiştir. Gece ya da gündüz vardiyalı şekilde çalışabilecek durumda olmak, en az lise mezunu ya da bazı ilanlara göre ilkokul mezunu olmak, İlgili yaş aralığında olmak, bazı ilanlara göre daha önce sektörde deneyim sahibi olmak, ilanın istediği yerde ikamet ediyor olma şartlarını sağlamalarını istemektedir.

İŞKUR BEKÇİ ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAFAYA TIKLAYINIZ

568 Silahlı – Silahsız Güvenlik Görevlisi Alımı

İŞKUR'da yayınlanan ilanlarda toplamda 701 güvenlik görevlisi alımı yapılacak olup adaylar farklı illerde istihdam edecektir. İlana göre değişmekle birlikte istenilen en az öğrenim düzeyine sahip olma, ilanda istenilen yaş aralığında bulunma, erkekler için askerlik görevini yerine getirmiş olma, ilgili sertifika ya da belgelere sahip olma, belirtilen yaş aralığında olma ve belirtilen il ya da ilçede ikamet ediyor olma şartlarını sağlamları istenmektedir.

İŞKUR GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Bekçi Nasıl Olunur?

İlk olarak Bakanlık illere alacağı Bekçi sayısını belirledikten sonra Polis Akademisine bildirir. Polis Akademisi Bekçi alım ilanına çıkıyor. Şartlar genellikle aşağıda sizlere verdiğim gibidir. Daha sonra şartları tutan adaylar E Devlet üzerinden başvuruları yapıyorlar. Polis Akademisi bu adaylar için ülkemizde sınav yapan kurumlarla protokol yaparak yazılı sınav için anlaşma yapıyor. Adaylar ilk olarak Ön Sağlık Aşamasından geçiyor. Bu aşamayı geçenler Bekçilik Yazılı Sınava katılıyor bu sınavı da başarı ile geçenler. Fiziki Yeterlilik ve Mülakat Aşamasına kalıyorlar.

Özel Güvenlik Nasıl Olunur?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için öncelikle kurumumuza gelip kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kayıt yaptırdıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yılda 6 defa düzenlediği özel güvenlik sınavlarından herhangi birine girmeli ve en az 60 puan alarak sertifikayı kazanmanız gereklidir.

Güncel İŞKUR İlanları Sorgulama

İş arıyorsanız, güncel İŞKUR ilanları için öncelikle İŞKUR kayıt işlemlerini tamamlamalı ve İŞKUR'a giriş yapmalısınız. Daha sonra İŞKUR güncel iş ilanları kısmından veya daha spesifik bir sorgulama için "İstihdam" ekranında açık iş ilanı aramak için;

• Aradığınız pozisyon, meslek, nitelik, beceri ve firma bilgisini girin.

• Çalışma yeri bilginizi girin.

• Meslek, öğrenim durumu bilgilerinizi girin.

• İşyeri türünü seçin.

• Engelli veya vardiya gibi özel durum seçimlerinizi yapın (varsa).

• İşyeri unvanını girin.

• Son olarak en altta sağda bulunan "Ara" seçeneğine tıklayın.

Bu seçimlerle tam olarak size uygun güncel İŞKUR ilanlarını görüntüleyebilir ve tercih ettiklerinize başvurularınızı hemen yapabilirsiniz.

İş Arayan İŞKUR Kayıt Nasıl Yapılır?

İş arayan vatandaşlar İŞKUR kayıt işlemlerini İŞKUR resmi "İnternet Şubesi" üzerinden dakikalar içerisinde tamamlayabilmektedir. İŞKUR kayıt işlemleri için iş arayan vatandaşların internet şubesindeki ilgili kayıt sayfasına gitmesi gerekiyor. Buna göre İŞKUR kayıt işlemleri için;

• Öncelikli olarak "iskur.gov.tr" adresine giriş yapın.

• Açılan web sitesinin üst menüsünde yer alan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın.

• Açılan "esube.iskkur.gov.tr" adresinde sol tarafta bulunan "İş Arayan" kısmındaki "Üye Ol" seçeneğine tıklayın.

• İŞKUR üyelik ekranında karşınıza çıkan "Üyelik Sözleşmesi" kısmını dikkatlice okuduktan sonra sözleşmeyi onaylıyorsanız en altta yer alan "Onaylıyorum" seçeneğine tıklayarak, İŞKUR kayıt işlemine devam edebilirsiniz. (Eğer üyelik sözleşmesini onaylamıyorsanız "Onaylamıyorum" seçeneğine tıklayarak, kayıt işlemini sonlandırabilirsiniz.)

Üyelik sözleşmesini onayladıktan sonra kayıt işlemlerine devam etmek için açılan sayfada;

• T.C. kimlik numaranızı girin.

• Ad, soyad bilgilerinizi girin.

• Baba adı ve doğum tarihi bilgilerinizi girin.

Sayfanın altında yer alan resimdeki "sayıları", yanında yer alan "Güvenlik Kontrolü" kutucuğuna doğru ve eksiksiz şekilde yazın.
Güvenlik Kontrolü kısmının altında bulunan uyarıyı okuduktan sonra hemen sol yanındaki kutucuğu işaretleyerek, en altta bulunan "İleri" tuşuna basın.

• Açılan ekranda adres bilgilerinizi ve iletişim bilgilerinizi eksiksiz ve doğru olarak girin.

• En alt kısımda kendinize bir şifre oluşturup, şifreyi tekrar girin.

• Kendinize güvenlik amaçlı olarak bir güvenlik sorusu ve yanıtı oluşturun.

• Son olarak "Üyeliğimi Oluştur ve Devam Et" seçeneğine tıklayın.

Bu işlemlerle İŞKUR kayıt işlemlerini tamamlayabilir ve dilediğiniz zaman güncel İŞKUR iş ilanları içerisinde iş aramak için İŞKUR giriş işlemini yapabilirsiniz.