KPSS ile nasıl memur olunur? Kamuya 63 bin memur alımı başvuru şartları PTT, NVİ, EGM, ASDEP, KYK nedir?

Kamuya 63 bin memur alımı başvuru şartları PTT, NVİ, EGM, ASDEP, KYK nedir? KPSS ile nasıl memur olunur? Kamu kurumlarına memur alım ilanı açıklanması beklenen bir çok kurum belli oldu. 2019 yılı bitmeden 64 Bin 322 memur alımı hangi kurumlara yapılacak? PTT, NVİ ve diğer kurumlara alımlarda KPSS ve diğer başvuru şartları neler? 2019 yılında devlet memuru olmak isteyenler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurusunda bulunarak sınavdan yüksek not almalıdır. Yüksek not elbette kamu kurum ve kuruluşlarının memur alımı ilanlarına göre değişmektedir.

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2019, 09:03 Güncelleme 31 Temmuz 2019, 09:03
KPSS ile nasıl memur olunur? Kamuya 63 bin memur alımı başvuru şartları PTT, NVİ, EGM, ASDEP, KYK nedir?

İÇİNDEKİLER

Kamuya on binlerce memur ve personel alımı yapılacak. Lise, ön lisans ile lisans mezunu olan adaylar memur alımlarını bekliyor. KPSS sınavına girmeyen adaylar ise KPSS şartı olmayan memur ve personel alımlarına yöneldi. 2019 yılında devlet memuru olmak isteyenler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurusunda bulunarak sınavdan yüksek not almalıdır. Yüksek not elbette kamu kurum ve kuruluşlarının memur alımı ilanlarına göre değişmektedir ancak size en uygun memur alımına başvuru yapmak istiyorsanız kamu kurumlarının memur alımlarında KPSS puan sıralamasına göre adaylar arasından eleme yaptığını unutmayın. İşte kamuya 63 bin memur alımı başvuru şartları PTT, NVİ, EGM, ASDEP, KYK nedir? KPSS ile nasıl memur olunur?

EGM POLİS ALIMI;

Emniyet Genel Müdürlüğüne farklı eğitim düzeylerinde polis memuru alımları yapılıyor. 2019 yılında 10 bin polis istihdamı yapılması bekleniyor. Emniyet Hizmetler sınıfındaki polis alımları detayları aktarmaya devam edeceğiz

DPB İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEMMUZ AYI KAMU PERSONEL VE MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 Bin Polis Alacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yapmış olduğu açıklamalara göre, Eylül ayrı içerisinde 10 bin polis alınacak. 24. Dönem POMEM polis alımı sonrasında 25. Dönem POMEM polis alımı için müjde verilse de, henüz 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak net bir tarih belirlenmedi.

NVİ 1.170 SÖZLEŞMELİ MEMUR ALIMI;

EGM'den bazı birimlerin NVİ'ye aktarılması ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne personel alımı yapılacağı müjdesi verilmişti. Ön lisans mezunları bu alımlara başvuru yapabilecekler. KPSS şartında en az 60 ve üzeri puan istenilmesi bekleniyor.

KYK PERSONEL ALIMLARI;

Kredi Yurtlar Kurumuna yurt yönetim personelleri alınması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu KYK, Türkiye genelindeki personel istihdamları için ilan açıklanması ve personel ihtiyacının giderilmesi bekleniyor.

ASDEP ALIMLARI;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde çok sayıda personel alım ilanları açıkladı. Bu alımlarda ASDEP ilanları için 1000 kişilik kadro ayrıldı. Asdep alımları için daha önce 4 Bin 500 kişilik ilanların açıklanması beklenmekteydi. Yeni personel alım müjdesi gelebilir.

PTT KPSS'SİZ PERSONEL İSTİHDAMI;

PTT 2018 yılı istihdamlarının ardından 2019 yılında yedek listeden personeller istihdamı yaptı. 2019 yılında 5 bin kişilik bir ilanın açıklanması bekleniyordu. Bu alımlar için PTT A.Ş. yeni ilanları ne zaman açıklayacak henüz belli değil. İlanlara başvurularda KPSS şartı aranmayacak.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.
NOT: 14/05/1984 tarihi ve bu tarihten sonra doğanlar müracaat edebilecektir.
c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

KAMUYA KPSS'Lİ KPSS'SİZ SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMLARI:

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre kamuya 100 kişiden fazla alım sayısı ile farklı kamu kurumları personel alımı yapacak. Bu yönde Kurumlar, Kuruluşlar, Bakanlıklar, Üniversiteler bulunuyor.

Söz konusu ilanlara göre, Orman Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Pilot, Kültür ve Turizm Bakanlığı YTP 3 Sözleşmeli Personel, Dışişleri Bakanlığı farklı büyükelçiliklere ve konsolosluklara 5 sözleşmeli sekreter, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesine 2 sözleşmeli personel, Türk Strandarları Enstitüsü ( TSE ) 13 sözleşmeli bilişim personeli ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine farklı kadrolarda 19 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

27 haziran 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan kamu ilanlarına göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 45 kişilik kadro ile 1 Sağlık Fizikçisi, 2 Diyetisyen, 3 Fizyoterapist, 2 Diğer Sağlık personeli, 37 Sağlık teknikeri alımları yapılacak. Adaylardan KPSS Puan barajı aranmıyor. 50 Puan alan adaylarda başvuru yapabilecek.

MEMUR ALIMLARI ( KPSS-B KURUMSAL )

Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlar kapsamında Tübitak farklı birimlerinde görevlendirmek üzere 35 kişilik boşluk ile memur alımı yapacağını ilan etti. Adaylardan bu ilanlar için KPSS şartı aranmıyor.

DEVLET MEMURU NASIL OLUNUR?

2019 yılında devlet memuru olmak isteyenler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurusunda bulunarak sınavdan yüksek not almalıdır.

Yüksek not elbette kamu kurum ve kuruluşlarının memur alımı ilanlarına göre değişmektedir ancak size en uygun memur alımına başvuru yapmak istiyorsanız kamu kurumlarının memur alımlarında KPSS puan sıralamasına göre adaylar arasından eleme yaptığını unutmayın.

DEVLET MEMURU NE İŞ YAPAR?

Devlet memuru yapılan iş ve göreve göre farklı kategorilerde sınıflandırılabilir. Memur denilince akla masa başı iş geliyor ancak pek çok memur sahada görev almaktadır. Memurların yaptıkları görevler bağlı oldukları kuruma göre değişmektedir.

KİMLER DEVLET MEMURU OLABİLİR?

Devlet memuru olmak isteyenler 18 yaşını doldurmak zorunda ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak başlıca talep edilen şartlar arasında yer almaktadır.

Bazı kurumlara göre en az 18 ve en çok 30,40, 65 yaş şartına uygun olmak zorunludur.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro taleplerine uygun eğitim seviyesinden mezun olmak gerekmektedir. Bu lise, lisans ve önlisans olarak bilinmektedir.

Devlet memuru olmak istiyorsanız kamu haklarından mahrum sayılmamanız gerekmektedir.

Devlet memuru olmak isteyenler en az lise mezunu olmalıdır ve KPSS'den geçerli puan alması zorunludur.