İLİM YAYMA CEMİYETİ HABERLERİ
İLİM YAYMA CEMİYETİ ile ilgili en güncel gelişmelere, haber başlıklarına ve detaylı bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. İlginizi çeken içeriklere hızlıca göz atabilir ve aradığınız bilgileri kolayca bulabilirsiniz. İLİM YAYMA CEMİYETİ sayfası, sizin için özenle hazırlanmış tüm ilgili haberleri, yazıları ve kaynakları bir arada sunar. Gündemden, analizlerden veya ilgi çekici içeriklerden haberdar olmak için sayfamızı takipte kalın!
Hedef 1 milyon öğrenci
İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen istişare kampında açıklanan "Bölgesel İstikrar İçin Bilim Diplomasisi" bildirgesiyle, bölgesel krizlerin çözümünde Batı merkezli yapılar yerine Türkiye öncülüğünde yeni bir iş birliği modeli önerildi. Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, bilim ateşeliklerinin kurulması ve ortak savunma teknolojileri ağlarının oluşturulması gerektiğini vurgularken; Necmeddin Bilal Erdoğan ise Türkiye'nin yumuşak gücünü artırmak adına uluslararası öğrenci sayısının hızla 1 milyona çıkarılmasının milli bir hedef olması gerektiğine dikkat çekti.
Başkan Erdoğan: "Gazze’deki okullar İsrail'in hedefi olmuştur"
Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından iki yılda bir düzenlenen İlim Yayma Ödülleri Töreni'nde büyük ödülü alan ismi açıkladı. İlim Yayma Büyük Ödülünü Prof. Dr. Özcan Eren aldı. Törende konuşan Erdoğan: "Gazze’deki okulların yüzde 80’i, yani 668 okul binası, İsrail bombalarının hedefi olmuştur." açıklamalarında bulundu.
Ödül heyecanı
4. İlim Yayma Ödülleri, bugün sahiplerini bulacak. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, “Hem ödüllerimizi alan akademisyenlerimizi, bilim insanlarımızı Türkiye kamuoyuna daha güçlü tanıtma fırsatı buluyoruz hem bilim insanlarıyla kamuoyu arasında köprü oluşturuyoruz” dedi.
2025'in en prestijli bilim ödülleri veriliyor!
Türkiye’de akademik çalışmaları teşvik etmek amacıyla iki yılda bir düzenlenen İlim Yayma Ödülleri, bu yıl da bilim dünyasını bir araya getirecek. 29 Kasım’da AKM’de gerçekleştirilecek törende, Türkiye’nin en seçkin akademisyenleri ve bilim insanları Başkan Erdoğan’ın da katılımıyla bir araya gelecek. Bu yıl üç kategoride toplam 9 milyon TL ödül verilecek. Ödül gecesine ilişkin İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan basın toplantısı düzenledi.