"Erdoğan gitmeli" algısından "Erdoğan açık ara favori"ye... The Economist seçim sonrası çark etti! "Muhalefet için en kötü sonuç"

Günlerce Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan ve kapak fotoğrafını 'Erdoğan gitmeli' olarak değiştiren The Economist, seçim sonuçları sonrası çark etti. İngiltere merkezli dergi, "Erdoğan Türkiye'deki seçimleri rakibinin çok önünde tamamladı" başlığıyla duyurduğu haberde seçimleri "muhalefetin hayal edebileceği en kötü sonuç" olarak tanımladı. Erdoğan'ın ikinci turda açık ara favori olduğunu vurgulayan ve muhalefetin kazanmasının pek olası görünmediğini yazan The Economist, hem anket şirketlerinin hem de Kılıçdaroğlu'nun beklemediği bir tabloyla karşılaştığını satırlarına ekledi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2023, 05:23 Güncelleme 15 Mayıs 2023, 08:03
Erdoğan gitmeli algısından Erdoğan açık ara favoriye... The Economist seçim sonrası çark etti! Muhalefet için en kötü sonuç

İÇİNDEKİLER

Türkiye, "ikinci yüzyılın en önemli dönemeci" olarak nitelendirilen seçimler için sandığa gitti. Milli irade Başkan Recep Tayyip Erdoğan lehinde tecelli etti.

Erdoğan, 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan fazla oy alarak ipi göğüsledi. Cumhur İttifakı da Meclis çoğunluğunu elde etti.



"BİRİLERİ MUTFAKTA BİZ DE BALKONDAYIZ"
Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nin önünde toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Erdoğan ''Birleri mutfakta biz de balkondayız. Aziz milletim ekranları başındaki kıymetli vatandaşlarım değerli dava ve yol arkadaşları sizleri hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Bir demokrasi şölenini daha alnımızın akıyla atlattık. Kesin sonuçlar belli olmamakla birlikte açık ara önde bulunuyoruz'' dedi.

Tarihin en yüksek katılımlı seçimlerinden biri olarak kayıtlara geçen demokrasi şöleni tüm dünya tarafından anbean takip edildi.

Günlerce Başkan Erdoğan'ı hedef alan ve kapak fotoğrafını 'Erdoğan gitmeli' olarak değiştiren İngiliz The Economist ise çark etti.



"ERDOĞAN RAKİBİNİN ÇOK ÖNÜNDE TAMAMLADI"
Seçime ilişkin internet sitesi üzerinden haber yayınlayan derginin "Erdoğan Türkiye'deki seçimleri rakibinin çok önünde tamamladı" başlığını kullanması dikkatlerden kaçmadı.

"MUHALEFETİN HAYAL EDEBİLECEĞİ EN KÖTÜ SONUÇ"
Seçimleri "muhalefetin hayal edebileceği en kötü sonuç" olarak tanımlayan The Economist, hem anket şirketlerinin hem de Kılıçdaroğlu'nun beklemediği bir tabloyla karşı karşıya kaldığını yazdı.


"KILIÇDAROĞLU OĞAN'A MUHTAÇ" YORUMU YAPILDI: İKİNCİ TURUN AÇIK ARA FAVORİSİ ERDOĞAN
7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun performansını 'yetersiz' olarak tanımlayan İngiliz dergi, "CHP lideri ikinci turda kazanmak için Sinan Oğan'ın tüm seçmenini etkilemek zorunda" yorumunu yaparken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ikinci turun açık ara favorisi olarak gösterdi.

Seçimlere katılım oranının yüksek olması da İngiliz'in gündemindeydi...

The Economist, %88'lik katılım oranını standardın üstünde olarak tanımladı, "yüksek tansiyona rağmen seçim günü herhangi bir şiddet olayı yaşanmadı" dedi.




"İKİNCİ TURDA MUHALEFETİN ZAFERİ PEK OLASI GÖRÜNMÜYOR"
Muhalefetin ikinci turda zafer kazanmasının pek olası olmadığına dikkat çekilen haberde "İkinci turda bir muhalefet zaferi şu anda pek olası görünmese de, demokratik yönetimi yeniden tesis etme şansı ve ekonomik istikrara giden bir yol sunabilir" ifadeleriyle 7'li koalisyona arka çıkıldı.