Bu da küresel tetikçi The Economist'e kapak olsun! Milli irade "Başkan Erdoğan" dedi, haftalardır gazlanan Kılıçdaroğlu fark yedi

Milli irade bugün tecelli etti... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 2.6 milyon oyluk fark attı. Hem Meclis'te hem de Cumhurbaşkanlığı'nda yarışı önde tamamlayan Cumhur İttifakı böylelikle emperyal sömürgeci ve küresel tetikçilere de sağlam bir tokat atmış oldu. Bilindiği üzere Batı, seçime günler kala manşet silahını devreye sokmuş, Erdoğan düşmanlığını kanıtlamıştı. Haftalarca methiyeler düzülen Kılıçdaroğlu, milli irade onayından geçemezken İngiliz tetikçi The Economist'in de hayalleri suya düşmüş oldu. Economist'in Twitter'da "Erdoğan gitsin" kapağını değiştirmesi de dikkatlerden kaçmadı Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2023, 01:23 Güncelleme 15 Mayıs 2023, 03:34
Bu da küresel tetikçi The Economist’e kapak olsun! Milli irade Başkan Erdoğan dedi, haftalardır gazlanan Kılıçdaroğlu fark yedi

İÇİNDEKİLER

Türkiye ikinci yüzyılının en önemli dönemecini aştı. Milli irade sandığa gitti, ipi Kılıçdaroğlu'na 2.6 milyon oy fark atan Başkan Recep Tayyip Erdoğan göğüsledi.

Cumhur İttifakı'nın yarışı hem Meclis'te hem de Cumhurbaşkanlığı'nda önde tamamlaması emperyal sömürgecilere atılan sağlam bir tokat oldu.

KÜRESEL TETİKÇİLERDEN DEMOKRASİYİ GASBETME GİRİŞİMİ
Seçime sayılı günler kala küresel tetikçiler demokratik iradeyi gasbetmeye yeltenmiş, Başkan Erdoğan şahsında milli iradeyi hedef alan kara propaganda ve kirli manşetler sıralanmıştı.
Bu süreçte İngiliz The Economist başı çekmişti...



MİLLİ İRADEYE MÜDAHALE GİRİŞİMİ! "ERDOĞAN GİTMELİ" VURGULU SKANDAL MANŞET
The Economist'in "2023'ün en önemli seçimi" başlıklı yazısında "Demokrasiyi kurtarın", "Oy verin", "Erdoğan gitmeli" gibi ifadeler kullanılması küreselcilerin milli iradeyi müdahale girişimi olarak kayıtlara geçmişti.

"KILIÇDAROĞLU'NU İÇTENLİKLE DESTEKLİYORUZ"
"Türkiye ve demokrasinin geleceği"
ifadesinin de yer verildiği analizde, "Türk halkı daha özgür ve zamanla daha müreffeh olacaktır." denilerek seçmene müdahale girişimi de olmuştu.


The Economist, kartları açıktan oynamayı tercih edip "Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye'nin bir sonraki cumhurbaşkanı olarak sıcak bir şekilde destekliyoruz" demiş, 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu için "Sevimli bir şekilde alçakgönüllü" güzellemesi yapmıştı.



İngiliz tetikçi seçime günler kala tüm mecralarından "Erdoğan gitsin" propagandasına başlatmış, sistematik bir şekilde manipülasyon yaymıştı.

EMPERYAL TETİKÇİLERİN HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ
Tüm bu yaşanan gelişmelerin gölgesinde, The Economist ve Batı'nın haftalarca methiyeler düzdüğü Kılıçdaroğlu, seçimi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerisinde tamamladı.



Günlerce Erdoğan aleyhine haberler yapan ve kapak fotoğrafını 'Erdoğan gitmeli' olarak değiştiren The Economist, kapak fotoğrafını kaldırdı.

Böylelikle emperyal tetikçilerin hayalleri bir kez daha suya düşmüş oldu.



Bu bağlamda Batı medyasının skandal manşetlerini bir kez daha hatırlayalım;

WASHİNGTON POST: "TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLERİN ÜZERİNDE DESPOTİZMİN GÖLGESİ BÜYÜYOR"
Washington Post, Erdoğan'ı hedef alan bir analiz yayımladı. Analizde "Türkiye'deki seçimlerin üzerinde despotizmin gölgesi büyüyor" ifadeleri kullanıldı.



DER SPİEGEL'DAN BÜYÜK KÜSTAHLIK
Almanya merkezli Der Spiegel, Başkan Erdoğan'a oy verilmemesi çağrısında bulunarak büyük bir küstahlığa imza attı. Kapaktaki kırık hilal detayı ise Türkiye ve İslam düşmanlığını açığa çıkardı.


KILIÇDAROĞLU'NU GAZLADILAR
İngiliz Financial Times gazetesi, "Türk muhalefet lideri, otokrasiye kayışı geri çevirmeye ant içiyor" dedi.



'PUTİN' BENZETMELİ SKANDAL KAPAK: "SEÇİM ARİFESİNDE DÜNYA NEFESİNİ TUTUYOR"
Fransız 'Le Point' ve 'Le'xpress' dergileri de Erdoğan nefretlerini kapaklarına yansıttı. Fransız Le Point dergisi Başkan Erdoğan'ın fotoğrafını kapağını taşırken, Putin benzetmesinde bulundu.

Derginin kapağında Başkan Erdoğan'dan 'İslamcı' olarak bahsedilirken "Putin gibi, İslamcı cumhurbaşkanı da imparatorluk hayalinin peşinden gidiyor. Seçim arifesinde dünya nefesini tutuyor." denildi.



KÜSTAH FRANSIZ'DAN REZİL BAŞLIK REZİL GÖRSEL: "ERDOĞAN VE KAOS RİSKİ"
Fransız Lexpress ise "Erdoğan ve kaos riski" başlıklı kapağında Türkiye'de yapılacak 14 Mayıs seçimlerini konu aldı.

"Avrupa ile ilişkiler, Mülteciler ve Orta Doğu" konularını işlendiği kapakta "Türkiye: Tüm tehlikelerin seçimi" başlığı dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan dergi, Başkan Erdoğan'ın Putin ile yaptığı anlaşmaları ve ikili ilişkileri de hedef aldı.



AVUSTURYALI PROFİL: SONUNDA ERDOĞAN'DAN KURTULUYOR MUYUZ?"
Avusturya merkezli 'Profil' dergisi de topa girdi. Dergi boydan boya Türk bayrağına yer verdiği kapakta Başkan Erdoğan'ı hilalin ucundan düşermiş gibi tasvir etti.

"Erdoğan'ın kader seçimi: Sonunda Erdoğan'dan Kurtuluyor muyuz?" başlığını attı.

Batı'nın manşet silahını devreye sokup topyekün saldırıya geçmesi sahnelenen kirli oyunu açık etti.