Son dakika: Terörist elebaşı Murat Karayılan Meral Akşener'in 6'lı koalisyona dönmesinden pek memnun! Muhalefete açıktan destek sözleri

Son dakika haberleri... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Noter masası" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyip masadan kalkmıştı. ABD Büyükelçiliği'nin yakınındaki bir otelde yapılan görüşmeler, PKK'dan gelen açıklamalar ve FETÖ'nün çözüm taktiğinin ardından İYİ Parti masaya dönmüş, herkes nedenini merak etmişti. takvim.com.tr hepsinin bir ABD, PKK, FETÖ planı olduğunu her seferinde altını çizmişti. FETÖ, PKK ve HDP Akşener’in masaya dönüşünün ardından bayram havasına büründü. PKK elebaşı Murat Karayılan, 6’lı koalisyonda yaşanan krizin çözülmesinden duyduğu memnuniyeti "Muhalefetin güçlendiği belirtilebilir. Bu tür planları gerçekleştirmek isteyen derin ellerin sonuç alamayacağı görüldü” sözleriyle dile getirdi. Karayılan, "Apo'nun fiziki olarak özgür olma vakti gelmiştir" dedi.

Giriş Tarihi 15 Mart 2023, 13:07 Güncelleme 15 Mart 2023, 14:08
Son dakika: Terörist elebaşı Murat Karayılan Meral Akşener’in 6’lı koalisyona dönmesinden pek memnun! Muhalefete açıktan destek sözleri

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Noter ve kumar masası" diyerek kalktığı masaya neden geri oturduğu halen Türk siyasi hayatıın karanlık dönemlerinden biri oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da bugün TBMM'deki Ak Parti grup toplantısında Meral Akşener'le ilgili yaptığı "Önce kalktı sonra oturtuldu" sözleriyle altılı koalisyona yön verenlere dikkat çekti. .

Terör örgütünün siyasi kolu HDP ile son dönemde "ittifak flörtü"nde olan 6'lı koalisyonda yaşanan perde arkası gelişmeleri, masa altındaki görünmez ortakların planları, ABD, PKK, FETÖ'nün koalisyonun neresinde durduğuna ilişkin çarpıcı haberleri takvim.com.tr farkıyla okudunuz..

ABD ALTILI MASAYI ŞİMDİLİK TAMİR ETTİ
Altılı koalisyonun dağılmasından çok korkan organize yapılar, Akşener'in masaya dönüşünden bugünlerde bayram havası yaşıyorlar.

"MUHALEFET GÜÇLENDİ"
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Murat Karayılan da sanki İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı koalisyona kendisi döndürmüş gibi bir sevinçle,, masadaki krizin çözülmesinden duyduğu memnuniyeti "Bu, Türkiye demokrasi hareketi açısından çok iyi bir şey. Niye? Çünkü halkın gerçekten değişim istediği ortaya çıktı. Halk bu iktidarın değişmesini istiyor. Bu biçimde toplum mühendisliğine dayalı projelerin sonuç almayacağı görüldü. Dolayısıyla bu durum, aslında demokratik çevreler açısından bir güç oldu; bu planları yapan kesimlere de bir darbe oldu. Muhalefetin güçlendiği belirtilebilir. Bu tür planları gerçekleştirmek isteyen derin ellerin sonuç alamayacağı görüldü" sözleriyle dile getirdi.

MASANIN ALTINDAKİ YILAN BAŞINDAN MERAL AKŞENER YORUMU

Kandil Dağı!nda saklandığı ininde terör örgütünün sözde televizyon kanalına konuşan PKK elebaşı Murat Karayılan, İyi Parti'nin masayı dağıttığı sürece dair de, CHP medyasının Akşener'e yönelik diliyle tuhaf sözler sarfetti. Önümüzdeki seçimler, Türkiye açısından çok stratejik ve önemlidir." siyerek 14 Mayıs'taki seçimi terör örgütünün akıbeti açısından ne kadar önemli olduğunu açık eden terörist elebaşı Karayılan, "Akşener aslında böyle bir çıkış yaptı ama kimsenin beklemediği bu çıkışın ardından 6'lı Masa dağılmadı. 5'li Masa olarak da devam edebileceklerini duyurdular. Ayrıca bu durum İyi Parti'de de çok fazla rahatsızlık yarattı. Hem tabandan hem de tavandan istifalar yaşandı. Bu işi planlayanlar, ters tepeceğini gördü. Masa'nın dağılmayacağını ve hatta belki de İyi Parti'nin dağılabileceğini gördüler, bunun için Akşener'i tekrardan döndürdüler. Yoksa, bu kadar sert bir şekilde konuşup geri çekildikten sonra tekrardan dönmenin başka da bir izahatı yoktur. Türkiye'de bu konu yorumlanmaya çalışılıyor ama bu konuya pek izahat getirilemiyor, çünkü akıl, mantık ve siyaset bilimine göre bu olayın bir izahı yok. Zaten herhangi bir B Planı, vb. olmadığı da ortaya çıktı. Kısacası bu yaşananların suni olduğu, bir operasyon olarak planlandığı net görülüyor. Tabii başarılı olmadığı için geri adım attılar." dedi.

"APO'NUN ÖZGÜR OLMA VAKTİ GELMİŞTİR"
Karayılan, İmralı'da tutuklu bulunan bebek katili Abdullah Öcalan'ın serbest kalma vaktinin geldiğini de iddia etti. Karayılan, "Apo'nun fiziki olarak özgür olma vakti gelmiştir. Apo'nun özgürlüğü için de mücadele yürütmeliyiz ve başlatacağımız hamleler bu temelde gelişmek durumundadır." dedi.

BU DESTEK İLK DEĞİL
Karayılan'dan önce örgütün diğer üyelerinden Mustafa Karasu, Duran Kalkan ve Cemil Bayık da muhalefete destek açıklamaları yapmış ve 6'lı koalisyonun HDP ile iş birliğini geliştirmesi için telkinlerde bulunmuştu.

Terörist elebaşı Mustafa Karasu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "AK Parti ve MHP'ye en çok zararı biz verdik biz karşı çıktık. Bu konuda Emek ve Özgürlük İttifakı (HDP) üzerine düşeni yapacak." ifadelerini kullanmıştı.

Örgütün bir diğer elebaşı Duran Kalkan da ocak ayı içerisinde yaptığı açıklamalarda muhalefete "birleşin" çağrısında bulunmuştu. Saklandığı delikten 6'lı koalisyona çağrı yapan terörist elebaşı Kalkan, "2023 değişim yılı olmalı. Bu hareketin gerçekleşmesini isteyen herkese gereken desteği vereceğiz. Onlarlar biriz, beraberiz." ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİ'DE HDPKK'YI 'AKLAMA' SEANSLARI
Kendisini milliyetçi olarak ilan eden, "HDP bizim olduğumuz masada olamaz" diyen İYİ Parti'den de Kandil'e göz kırpma açıklamaları geliyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmesine destek vererek, "HDP'liler de bizim seçmenimiz. Onlara da anlatacağız, onları da ikna etmeye çalışacağız. Dolayısıyla sayın Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak HDP ziyaret etmesi kadar normal bir şey yok" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti ve HDP ilişkisinin önümüzdeki dönemlerde çokça konuşulacağının altını çizen Özlale, bu duruma var olma hakkı ve siyaset yapma özgürlüğü üzerinden yaklaşılması gerektiğini söyledi.


"HDP'NİN VAR OLMA HAKKINI TANIYORUZ, SEÇMENLERİNİN KAPISINI ÇALACAĞIZ"
Meral Akşener'in yardımcısının sözlerinin alt metninde terörle iltisaklı HDP'yi meşrulaştırma girişimi de vardı...

Ümit Özlale, HDP'yi Türkiye'nin 3. büyük partisi olduğunu söyleyerek, "HDP, 6 milyondan fazla oy aldı, Meclis'te grubu var. Biz yasama faaliyetlerini HDP ile beraber yapıyoruz" şeklinde konuştu.

HDP KENDİ ADIYLA SEÇİME GİRMEYECEK
Hakkında kapatma davası devam eden HDP'nin kendi adıyla seçime girmeyeceği, bunu da kamuoyuyla paylaşacağı konuşuluyor.

Tam da bu noktada gözler terörle iltisaklı bir başka parti olan, ve logosunun HDP'ye olan benzerliği ile tüm dikkatleri üzerine toplayan Yeşiller ve Gelecek Sol Partisi'ne (Yeşil Sol Parti) çevrildi.

Yeşil Sol'dan 'HDP kendi adıyla seçime girmeyecek' kulisini doğrular bir çıkış geldi.

"YEŞİL SOL ÜZERİNDEN SEÇİME GİRİLMESİ MUHTEMEL"
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, "Seçim sath-ı mailine girdiğimizde yargı süreci netleşir ve olumsuz bir karar çıkarsa, bileşenler olarak bu riski almanın mümkün olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Akın, "Büyük ölçekte eğilim olarak bileşeni olan bir parti olmamız sebebiyle Yeşil Sol Parti üzerinden seçime girme ihtimalimiz yüksek gibi görünüyor" diye konuştu.

Akın, Yeşil Sol Parti olarak örgütlenme süreçlerini ve HDP ile ilişkilerini şöyle anlattı:

"Bizim yaklaşık HDP'nin kuruluşuyla benzer bir kuruluş tarihimiz var. 10 yılı aşkın bir süre oldu. Biz uzun süredir HDP ile işbirliği içerisindeyiz. Ortak partimiz olarak seçime HDP'den girdiğimiz için, bazı örgütsel temsiliyetlerimiz ve ilişkilerimizi de özellikle geçen seçim döneminde oradan kurmuştuk. Dolayısıyla biraz kendi tarafımız aksamıştı"

'SEÇİME KATILMA HAKKI KAZANILDI'
Akın, Yeşil Sol Parti olarak örgütlenme süreçlerini ve HDP ile ilişkilerini şöyle anlattı:

Bizim yaklaşık HDP'nin kuruluşuyla benzer bir kuruluş tarihimiz var. 10 yılı aşkın bir süre oldu. Biz uzun süredir HDP ile işbirliği içerisindeyiz. Ortak partimiz olarak seçime HDP'den girdiğimiz için, bazı örgütsel temsiliyetlerimiz ve ilişkilerimizi de özellikle geçen seçim döneminde oradan kurmuştuk. Dolayısıyla biraz kendi tarafımız aksamıştı.

"HDP TÜM GÜCÜYLE YEŞİL SOL ÜZERİNDEN ÇALIŞMA YÜRÜTECEK"
Bu noktada "HDP'li adaylar Yeşil Sol Parti listelerinde mi yer alacak?" sorusu akıllara geliyor.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü konuya ilişkin "Nasıl gireceğimizin kararını da bu hafta içerisinde büyük ölçüde netleştireceğiz ama HDP'nin yerine Yeşil Sol Parti'nin girmesi söz konusu olduğunda, HDP bütün gücüyle Yeşil Sol Parti üzerinden önümüzdeki dönemin seçim çalışmasını yürütecek gibi görünüyor" dedi.

DEMİRTAŞ LOGOYU PAYLAŞTI, DOĞRULADI
Terör tutuklusu HDPKK'lı Selahattin Demirtaş'tan da HDP'nin Yeşil Sol üzerinden seçime gireceği söylemlerini doğrulayan bir paylaşım geldi.

Yeşil Sol'un logosunu paylaşan Demirtaş, "Bu görselin renkli çıktısını alıp evde buzdolabı kapısına, oda kapılarına yapıştırın lütfen. Ne olduğunu bilmeyen kalmasın, lazım olacak Haydi arkadaşlar, elden ele…" açıklamasını yaptı.

AKIL HOCALARI ÖCALAN, PKK'YI ÖRGÜT OLARAK GÖRMÜYORLAR
PKK'nin siyasi ayağı HDP ile Yeşil Sol arasındaki benzerlik yalnızca değiştirilen parti logosu ile görev alan isimler değil. HDP gibi PKK elebaşının talimatıyla hayata geçirilen HDK bünyesinde kurulun Yeşil Sol da terör örgütü elebaşı Öcalan için kampanyalara katılıyor.

Partinin il kongrelerinde HDP'li milletvekilleri katılıyor. Tıpkı HDP'liler gibi Yeşil Solllular da PKK'ya terör örgütü olarak görmüyor. PKK'nın siyasi ayağı HDP ile benzer şekilde özerklik, anadilde eğitim gibi bölücü taleplere programında yer veriyor.