Bir tarafta Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu diğer tarafta Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener! Kim kimi ezecek?

Her fırsatta cumhurbaşkanlığı adaylığı için nabız yoklayan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nda görev yeri İstanbul'da olmak yerine yanına yandaş gazetecileri de alarak Karadeniz turuna çıktı. İmamoğlu'nun otobüste gazetecilerle çektirdiği fotoğrafı paylaşıp sert sözler söyleyen Ümit Özdağ ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekmeğine yağ sürdü. Ortaya ise ilginç bir görüntü çıktı: Bir tarafta Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu diğer tarafta ise Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu. Peki bu düelloda kim kimi ezecek? İlerleyen günlerde 6'lı masa birçok gelişmeye gebe.

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2022, 13:54 Güncelleme 05 Mayıs 2022, 14:26
Bir tarafta Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu diğer tarafta Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener! Kim kimi ezecek?

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir tatili daha boş geçmedi. Her fırsatta İstanbul'u terk edip tatile giden İmamoğlu'nun bu kez rotası Karadeniz oldu. Ancak İmamoğlu'nun bu tatili öyle sıradan bir tatil değildi. Adeta cumhurbaşkanı adayı gibi otobüsle mitingler düzenledi, halkla bir araya geldi en dikkat çeken kısım ise yandaş gazetecileri de yanında götürmesi oldu.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN SERT TEPKİ
Ekrem İmamoğlu'nun bu seyahati CHP içinde rahatsızlık yaratmakla birlikte pek çok kesimin de tepkisini topladı. O isimlerden biri de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ. Özdağ, İmamoğlu'nun otobüste gazetecilerle çekildiği fotoğrafı paylaşarak "Neden Mansur Yavaş? Çünkü Türkiye'nin 2. Bir Erdoğan'a ihtiyacı yok. Kumpas davalarının psikolojik harp elemanları İle yürüyenler Türkiye'yi politik cehennemden çıkaramaz. Diyarbakır'da ayrı İstanbul'da ayrı konuşan çatal dille ülkemiz krizi aşamaz. Şovmene değil,liyakate gerek var" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK MANSUR YAVAŞ'I AÇIKLAMIŞTI
Hatırlanacağı üzere Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı açıklamıştı. Özdağ'ın bu çıkışı 6'lı masada da rahatsızlık yaratmıştı.

ÖZDAĞ, İMAMOĞLU'NA VURDU BUNA KILIÇDAROĞLU SEVİNDİ
Ümit Özdağ'ın bu çıkışına en çok sevinen ise hiç şüphesiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Kameralar karşısında üstü kapalı bir şekilde İmamoğlu'nu eleştiren ve belediye başkanlarının görevlerine devam etmesini her fırsatta vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi partisi içinde cumhurbaşkanlığı adaylığında en büyük rakibi hiç şüphesiz Ekrem İmamoğlu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Ekrem İmamaoğlu'nu sert bir dille eleştirmesi de Kılıçdaroğlu'nun işine yaramış durumda.

MANSUR YAVAŞ BUNU BEĞENDİ
Her fırsatta 'ben işimi yaparım' gibi görünen ama alttan alta cumhurbaşkanlığı adaylığını isteyen Mansur Yavaş da Ümit Özdağ'ın kendisi hakkında cumhurbaşkanlığı adaylığı için yaptığı çıkışın ardından İmamoğlu'na gösterilen bu tepkiye sevinmiş durumda.

AKŞENER-İMAMOĞLU CEPHESİ
Kemal Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu'na karşı yanına aldığı Ümit Özdağ'ın rakipleri ise Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu. Hatırlanacağı üzere İYİ Parti'nin FETÖ'cülere teslim edildiği iddialarının ardından istifa eden ve kendi partisini kuran Ümit Özdağ, Akşener'in karşısında yer almıştı.

Meral Akşener ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet'e benzeterek ve övgüler dizerek açıkça desteklediğini beliriyor.

*Eküri ne demek? Aynı koşuda,at sahibi ve eşi üzerine koşan atlar ile at sahibine, kardeşine, bunların eş ve çocuklarına ait olup, aynı koşuya katılan at sahiplerinin yazılı başvuruları üzerine resmi programda eküri oldukları ilan edilen atları ifade eder.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN