Son dakika: CHP'li İBB'nin terörle iltisaklı çalışanları İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi! Teftiş başlatıldı...

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı DİAYDER referansıyla Cumhuriyet Halk Partili Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'ye yerleştirilen kişilerle ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için özel teftiş başlatıldığı bildirildi. Konuya ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Dağdaki terörle mücadele ediyoruz, şehirdekiyle etmeyecek miyiz?" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 26 Aralık 2021, 19:38 Güncelleme 27 Aralık 2021, 12:41
Son dakika: CHP’li İBB’nin terörle iltisaklı çalışanları İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi! Teftiş başlatıldı...

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işbaşı yaptırılan bazı çalışanların, terör örgütleriyle iltisaklı olduğu iddiasıyla özel teftiş başlatıldığını duyurdu.



Yapılan açıklamada, "İşbaşı yaptırılan personelden; 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır." denildi.



İçişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin yayımladığı açıklamdan satır başları şöyle;

PKK, DHKP-C,MLKP, MKP, FETÖ...
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden; 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır.



İDDİA VE TESPİTLER ÖZEL TEFTİŞİN KAPSAMINDA
Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne DİAYDER referansıyla, PKK Terör Örgütü irtibatlı ve iltisaklı kişilerin yerleştirildiğine yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tespitler sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki iddia ve tespitler de bahse konu özel teftişin kapsamındadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BAKAN SOYLU'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanları hakkında başlatılan teftişe ilişkin açıklama yapıyor.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'BU BİR GÜVENLİK MESELESİ'
"Dağdaki terörle mücadele ediyoruz, şehirdekiyle etmeyecek miyiz? İşe alınanların bir kısmı önemli birimlerde görev yapıyor. Bu bir siyasi konu değil güvenlik meselesi."

'TSK'DAN İHRAÇ EDİLEN BİRİNİ İŞE ALIR MISINIZ?'
Siz TSK'dan ihraç edilen birini şirketinize alır mısınız? İSKİ'de suyun başına adam alıyorsunuz, İGDAŞ aynı şekilde, kritik yerlere adam alıyorsunuz, böyle yüzlerce örnek var. Biz bunu denetlemekle mükellefiz, suyun başına İGDAŞ'ın başına bir şey gelirse milletimize nasıl hesap veririz. Bizim tespitlerimiz var. Nasıl bir yoğunlaşma oldu bilmiyoruz. İddianameler açıldı.


'TÜM TEDBİRLERİ ALMA SORUMLULUĞUMUZ VAR'
"Tüm tedbirleri alma sorumluluğumuz var. Eylem olursa bize "Neden engellemedeniz" demezler mi? Biz bu tür denetlemeleri bütün kurumlara yapıyoruz.. Bizim derdimiz terörle mücadele."