CHP'li İBB vatan haini FETÖ'cüleri işe aldı! ByLock abone listesinde yer alan o isimler tepki çekti

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye zarar vermeye ve bölmeye çalışan teröristleri işe almasıyla gündem oldu. Birbiri ardında çıkan ihanet belgeleri vatandaşlar tarafından tepki çekerken yeni skandallar da gelmeye devam ediyor. İBB yönetiminin FETÖ'nün gizli mesaj sistemi ByLock kullananları da işe aldığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2021, 07:00 Güncelleme 17 Aralık 2021, 09:10
CHP’li İBB vatan haini FETÖ’cüleri işe aldı! ByLock abone listesinde yer alan o isimler tepki çekti

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki örgüt yapılanması büyük yankı uyandırdı.

PKK, DHKP-C, MLKP, MKP gibi örgüt üyelerinin İBB'de işe alınmasıyla ilgili CHP sessizliğini korurken SABAH, İBB'ye alınan isimlerle ilgili şok bilgilere ulaştı.

İBB'de işe alınan isimler arasında ByLock ve ankesör kullanıcısı 3 ismin olduğu ortaya çıktı. İşe alınan bu isimlerden biri ihraç polis, diğeri de ihraç kaydı bulunan astsubay.

İBB'de gündeme bomba gibi düşen PKK, DHKP-C ve FETÖ'cü isimlerin yanı sıra FETÖ'nün kripto haberleşme sistemi olan ByLock kullanıcılarının da işe alındığı ortaya çıktı.

BYLOCK KULLANANLAR
İBB'nin iştiraklerinde işe alınan o isimlere SABAH ulaştı. İBB iştiraki Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletme (Boğaziçi Yönetim) AŞ'de halen çalışan Kamuran D., ByLock abone listesinde yer alıyor. FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında adli işlem uygulanan Kamuran D. hakkında "örgüte ait evde kaldığı" şeklinde ifadeler bulunuyor.

Yine ByLock kullanıcısı Abdulsebur U., İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği (İstanbul Ağaç Peyzaj) A.Ş.'de 9 Mayıs 2020'de işe alındı, 14 Aralık 2020'de görevine son verildi. Polis memuru olarak görev yaparken ihraç olan ve ByLock abone listesinde yer alan isme adli işlem uygulandığı öğrenildi.

MESLEKTEN İHRAÇ OLANLAR
İBB'ye işe alınan isimler arasındaki Semih H. ise 7 Ocak 2021'de İBB iştiraki İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları (İSTON) AŞ'de çalışmaya başladı.

15 Eylül 2021'e kadar İBB'de çalışan Semih H.'nin astsubay olarak görev yaparken ihraç olduğu, FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında adli işlem uygulandığı, soruşturmalar kapsamında gözatına alınan 4 şüphelinin ifadesinde "Örgüt faaliyetleri içerisinde bulunduğu" şeklinde adı geçtiği öğrenildi. Semih H.'nin örgütsel haberleşme yöntemlerinden olan ankesör telefonları ile irtibatı bulunduğu öğrenildi.

BARİKATÇILARI DA İBB'DE İŞE ALMIŞLAR
İşe alınan diğer isimler arasında yer alan Emrah K. DHKP/C terör örgütü mensuplarınca 29 Mayıs 2011'de Eyüp Nurtepe Sokullu Caddesi üzerinde barikat kurup ateş yakarak slogan attığı için gözaltına alınıp, tutuklandı.

Emrah K., 22 Eylül 2021 itibarıya İstanbul Bilginay Temizlik Hizmetleri şirketinde işe alındı. Bülent A., Boğaziçi Köprüsü'ne 16 Mart 2010'da "Gözaltında Kaybedilmek İsteniyor, Sağ Aldınız Sağ İstiyoruz" ibareli pankart açarak trafiği durdurmasının ardından yakalanarak gözaltına alındı. 25 Ekim 2007'de Ümraniye Sarıgazi Beldesi'nde gerçekleştirilen kanunsuz gösteri eylemi ile ilgili gözaltına alınmaları ve tutuklanmaları protesto etmek amacıyla, 10 Kasım 2011'de Sarıgazi Beldesi'nde düzenlenmek istenen basın açıklamasında gözaltına alındı.

Bülent A., 27 Kasım 2021 itibarıyla İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi (İSTAÇ) A.Ş.'de işe başladı.