AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bunun hiçbir tarafında vatanseverlik yok

104 emekli amiralin darbe tehditli gece yarısı bildirisine siyasetçilerden tepki geliyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, emekli amirallerle ilgili "Giydikleri üniformaya saygısızlık yapıyorlar. Seçilmiş iradeye, Türk Silahlı Kuvvetler komite kademesine yönelik bir provokasyondur. Bunun hiçbir tarafında vatanseverlik yok. Tamamen egoyla yapılmış bir eylemdir" dedi.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2021, 01:15 Güncelleme 05 Nisan 2021, 09:21
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bunun hiçbir tarafında vatanseverlik yok

İÇİNDEKİLER

Ömer Çelik'in A Haber'de yayınlanan Canan Barlas ile gündem programında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle;

"ÖRTÜLÜ OLARAK BU SÜRECE DESTEK VERİYORLAR"

"Bunu ciddiye almamamız gerektiğine, bunun çok fazla anlam ifade etmediğine dair çeşitli yorumlar görüyoruz. Onu da şuraya bağlamak için yapıyorlar. "Hükümet bunu abartıyor, buradan bir mağduriyet çıkarıyor" diyerekten bu meseleyi küçümsemeye çalışıyorlar. Şimdi Türk siyasi tarihi açısından baktığımızda bunu son derece ciddiye almalıyız. Uzayda yaşamıyoruz. Bu tip bildirilerin üslubu, yöntemi ve bu kadar emekli askerin bir araya gelmesiyle oluşmasının neleri tetiklediğini biliyoruz. Bunlar sivil siyaseti sakatlamak, demokrasiyi zehirlemek isteyen bir takım odakların maalesef siyasi hayatımızda, siyasi tarihimizde yerleşiklermiş ve bilinen metotlarıdır. Bu askeri bürokratlar böyle bir teşebbüs gerçekleştirmişken sonra kim diyorsa ki; "Ciddiye alınmamalı, hükümet bu yolla gündem çalıştırmaya çalışıyor" gibi aslında örtülü olarak bu sürece destek veriyordur.

"BUNU AK PARTİ Mİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ?"

CHP'den yapılan açıklamalara bakıyorum. "Bu bir sahte gündemdir" diyorlar. Peki, bunu hükümet mi gerçekleştirmiş? Bunu AK Parti mi gerçekleştirmiş? 104 kişi toplanmışlar, örgütlenmişler böyle bir bildiriyi belli ki tartışmışlar. Ve imzaya açmışlar, ilginç bir zamanlamayla da tutmuşlar bunu yayınlamışlar. Burada çok açık ve net geçmiş dönemlerde siyasi hayata müdahale eden tar ve yöntemin aynısı var. İçeriğin aynısı var. Ve biz bunu en canlı bir biçimde 27 Nisan'da yaşamıştık. Eğer siz bunu kabullenirseniz bunun adı muhtıra olur. Kabullenmezseniz kâğıt parçasına döner.

"PERDE ARKASINA SAKLANMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Şimdi "emekli askerler mi darbe yapacak?" diyorlar. Bu iklim demokrasiyi zehirleyen bir iklimdir. Bunu tabii ki ciddiye alacağız. Dünyanın neresinde olur olsun emekli üst düzey askerin bir araya gelerek böyle bir bildiri yayınlamasının manası bellidir. Bunun ne manaya geldiğini onlarda biliyor biz de biliyoruz. Bu kadar tepki sonrası "fikir hürriyeti" diye bir perde arkasına saklanmaya çalışıyorlar.

"BU BİLDİRİ TSK'YA DA SAYGISIZLIKTIR"

Giydikleri üniformaya saygısızlık yapıyorlar. Seçilmiş iradeye, Türk Silahlı Kuvvetler komite kademesine yönelik bir provokasyondur. Bunun hiçbir tarafında vatanseverlik yok. Tamamen egoyla yapılmış bir eylemdir.

CHP'YE SERT SÖZLER

Tehlikeli olan şudur. CHP bugün yine bir şey yaptı. Demokrasiyi virüs olarak görüyor, muhtırayı aşı olarak kabul ediyor. Yazılımında böyle bir terslik var."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN