Son dakika: Emekli amirallerin darbe imalı bildirisine TCK 316'dan soruşturma! Öncülük edenler belirlendi!

Son dakika haberi... 104 emekli amiral gece yarısı darbe iması içeren bir bildiri yayınladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından skandal bildiri ile ilgili TCK 316'dan soruşturma başlatıldı. Savcılık bildiriye öncülük edenleri belirledi. Şahısların ifadeye çağırılacağı öğrenildi.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2021, 20:14 Güncelleme 04 Nisan 2021, 22:28
Son dakika: Emekli amirallerin darbe imalı bildirisine TCK 316’dan soruşturma! Öncülük edenler belirlendi!

İÇİNDEKİLER

104 emekli amiral gece yarısı darbe iması içeren bir bildiri yayınladı.

DARBE İMASI AÇIKÇA GÖRÜLDÜ
"Son zamanlarda gerek Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır." i
fadeleriyle başlayan skandal bildiride yer alan "Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir" ifadesi alenen yapılan darbe imasını da gözler önüne serdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "Bildiriyi hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla soruşturma başlatıldığı" kaydedilmişti.

104 emekli amiralin darbe imalı bildirisine TCK 316'dan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir internet sitesinde bazı emekli amirallerin imzasıyla yayımlanan ve tepkilere neden olan açıklamayı hazırlayanlarla, varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla resen başlattığı soruşturmayı güvenlik birimleriyle koordinasyon halinde sürdürüyor.

ÖNCÜLÜK EDENLER BELİRLENDİ
Edinilen bilgiye göre, başsavcılık tarafından başlatılan soruşturmada, açıklamanın organizasyonuna öncülük eden kişiler tespit edildi.

Bu isimlerin kısa süre içinde ifadeye çağrılması bekleniyor.

TCK 316
Soruşturma TCK 316. maddesi kapsamında yürütülüyor.

"Suç için anlaşma" maddesi şöyle:
"Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçlardan herhangi birini elverişli vasıtalarla işlemek üzere iki veya daha fazla kişi, maddi olgularla belirlenen bir biçimde anlaşırlarsa, suçların ağırlık derecesine göre üç yıldan oniki yıla kadar hapis cezası verilir."