Boğaziçi başta olmak üzere üniversitelerden 104 emekli amiralin darbe tehditli bildirisine tepki: Gaflet içindeler

Gece yarısı 104 emekli amiralin devlete karşı darbe tehditli bildirisine üniversitelerden tepkiler geliyor. Boğaziçi Üniversitesi 'milli iradenin yanındayız' notuyla resmi sosyal medya hesabı üzerinden sert bir mesaj paylaştı. İşte vesayet artıklarına üniversitelerden gelen tepkiler....

Giriş Tarihi 04 Nisan 2021, 21:28 Güncelleme 04 Nisan 2021, 21:41
Boğaziçi başta olmak üzere üniversitelerden 104 emekli amiralin darbe tehditli bildirisine tepki: Gaflet içindeler

İÇİNDEKİLER

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü, 104 emekli amiralin AK Parti Hükümeti'ni hedef alan darbe imalı bildirisine tepki gösterdi.

104 EMEKLİ AMİRAL AK PARTİ HÜKÜMETİ'NİN HEDEF ALAN BİLDİRİ YAYINLADI

Aralarında Türker Ertürk, Deniz Cora, Cem Gürdeniz ve Atilla Kıyat'ın da bulunduğu 104 emekli amiral AK Parti Hükümeti'ni hedef alan bildiri yayınlamış ve Kanal İstanbul projesi üzerinden seçilmiş hükümeti hedef almıştı.

Bildiride, "(…) Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir" iddiasında bulunuldu.

"TÜRK MİLLETİ'NİN İRADE VE TALEPLERİNİN ÜZERİNDE GÖRENLER BÜYÜK BİR GAFLET İÇİNDE"

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü:

"Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Millet iradesinin meşru temsil zeminleri ve yöntemleri son derece açıktır. Kendi dar çevrelerinin antidemokratik çağrışımlar içeren yaklaşımlarını, Türk Milleti'nin irade ve taleplerinin üzerinde görenler dün olduğu gibi bugün de büyük bir gaflet içindedir.



Millet iradesine saygı duymanın demokrasinin temeli olduğunu biliyor ve ülkemizin aleyhindeki her türlü girişime karşı daima devlet ve milletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna arz ediyoruz."

"HUZURSUZLUK ORTAMINA HİZMET EDEN ZİHNİYETİ KINIYORUZ"

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü: "Ülke olarak beka mücadelesi verdiğimiz ve birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, devletimizi uluslararası arenada zayıflatma ve ülkemizin birliğini sarsma amaçlı, milli iradenin tezahürü meclisimizi yok sayan, yüksek standartları olan demokrasimiz üzerinde açık bir tehdit unsuru olarak görülebilecek, düşünce özgürlüğü ile izahı asla mümkün olmayan, darbe dönemleri muhtıralarını hatırlatır türden ve ancak darbe özlemi içinde olanların kabul edebileceği; demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı büyük milletimizde karşılığını asla bulamayacak, sadece kargaşa ve huzursuzluk ortamı oluşturmaya namzet bir bildiri ile milletimizi sebepsiz ve edepsiz bir biçimde rahatsız etme teşebbüsü içinde olan kişiler ile bu teşebbüse onay veren, alkışlayan ve yaratılmaya çalışılan huzursuzluk ortamına hizmet eden zihniyeti kınıyoruz.."

MARMARA ÜNİVERSİTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN