Tüm faydalarını tek tek yitiriyor... Brokoliyi böyle pişirenlere üzücü haber! Meğer herkes yanlış yapıyormuş!

Brokoli, sağlık açısından birçok faydası olan bir sebzedir. Ancak doğru pişirme yöntemiyle bu faydaları en üst düzeye çıkarmak önemlidir. Bilimsel araştırmalar, brokolinin içerdiği besin maddelerinin etkisini korumak için haşlama yerine diğer pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini gösteriyor. Bunun nedeni, brokolide bulunan besin maddelerinin suda çözünen vitaminler ve mineraller gibi hassas bileşikler olmasıdır. Haşlama işlemi sırasında bu besin maddeleri suda kaybolabilir.

Brokoliyi haşlayarak tüketenlere üzen haber geldi. Uzmanlar haşlayarak pişirmenin brokolideki tüm faydayı götürdüğünü belirtiyor. Kansere karşı koruyan, bağırsaklardaki yararlı bakterileri arttıran bu mucizeyi mutlaka önerilen şekilde tüketmeniz gerekiyor. Peki, brokoli nasıl pişirilmeli? İşte detaylar...


GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.