Özgür Demirtaş öldü mü? Dolar düşünce sosyal medya balonu patladı

Sosyal medya profesörü olarak ünlü olan Özgür Demirtaş doların düşmesi sonrası "sokak hayvanlarına sahip çıkalım" diye bir tweet attı. Tepki gördükten sonra uzun bir süre sessiz kalan çakma ekonomist Demirtaş, gerçek dışı tezi kopyalayarak "örtülü faiz artırımı oldu" dedikodusuna destek verdi. Ekonominin teknik konularına hakim olmayan vatandaşı yanlış tezler ile manipüle eden Demirtaş, dolardaki sert düşüşü perdelemek isterken komik duruma düştü. Enflasyonu etkileyen nominal kurun gerçek değerine dönmeye başlamasıyla kısa zamanda büyük bir düşüş yaşanması bekleniyor. O zaman geldiğinde bu sahte figürlerin ne yapacağı merak konusu olurken bu yanlış bilgilerle küçük mevduat sahipleri özelinde dolardaki tutundurmayı korumak isteyen spekülasyoncular da dikkatle izleniyor. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 21 Aralık 2021, 00:47 Güncelleme 21 Aralık 2021, 01:55
Özgür Demirtaş öldü mü? Dolar düşünce sosyal medya balonu patladı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre kurdaki dalgalanmayı durdurarak nispi bir istikrarı sağlamak için serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde yeni araçlar devreye alındı ve dolar adeta çakıldı.

UCUZ MANİPÜLASYONCU HAYALİ İDDİALAR ÜRETMEYE BAŞLADI

Muhalefetin olası cumhurbaşkanı adayı olarak gazladığı Şanlıurfa'nın Hadidi aşiretine mensup olan Özgür Demirtaş önce hayvan sevgisi içeren bir tweet paylaştı.

Uzun bir süre sessiz kalan sahte ekonomist, doların sert çakılması sonrası azgın azınlık cephesini avutmak için koro halinde aynı anda harekete geçen manipülasyoncuların tezlerini tekrarladı.

Sosyal medya üzerinden popüler edilse de teknik bilgisi yetersiz olduğu görülen sözde profesör, saçma açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Sabancı Üniversitesi'ne eklemlenen sosyal medya ünlüsü Demirtaş, örtülü faiz artırımı devreye sokulduğunu iddia ederek iktidarın gizli enflasyon getireceğini iddia etti.

DOLARLA BİRLİKTE MUHALEFETİN GARDI DÜŞTÜ! DEDİKODU ÜZERİNDEN AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORLAR

İlk olarak CHP'li ve yabancı finans kuruluşlarında çalışan sözde ekonomistler bu iddiayı yaydı.

Buradaki amaç teknik bilgiye sahip olmayan küçük mevduat sahiplerinin doların sert düşüşü ve TL'nin gerçek değerine yükselmesinden korkup elindeki doları satmasını engellemek olarak görülüyor.

Faiz lobisinin içerdeki uzantıları halkı aldatan bu iddiayı koro halinde dillendirerek sosyal medya ve fondaş medya aparatları aracılığıyla dedikodu halinde dolaşıma soktu.

İYİ PARTİ'Lİ DURMUŞ YILMAZ "VATANA İHANETTEN" YARGILANMAK MI İSTİYOR: TL'YE GÜVENMEYİN DOLAR ALIN

Muhaliflerin oldukça üzgün olduğu görülürken IMF ile otel odalarında gizlice görüşen İyi Partili Durmuş Yılmaz dolardaki sert düşüşten sonra ihanete imza atarak, "TL'ye güvenmeyin dolar alın" sözlerini sarf etti.

Yılmaz'ın halkı yanlış yönlendiren iftira niteliğindeki açıklaması şu şekilde:

"Piyasa Erdoğan'ın bu söylemlerini satın almadı, şu anda piyasaya kesin bir müdahale var. Gerçeği sabah göreceğiz. Bence kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu bir alım fırsatıdır. Başka bir şey değildir. Bence kaldığı yerden bu iş devam edecektir."

İLK SPEKÜLASYONU SONRASI ÖZÜR DİLEDİ

Spekülatör Yılmaz, gece yarısı dövizlere el konulacağını ve Lütfü Elvan'ın görevden alınacağını ima edip ertesi gün özür dilemişti. Dedikleri yalan çıkmış ve ona inanan muhalifler ise gece saatlerine kadar uyumamıştı.

TÜRKİYE DÜŞMANI TEFECİLERİN DANIŞMANI İNGİLİZ EKONOMİST ŞOKTA

Öte yandan Başkan Erdoğan düşmanı İngiliz ekonomist ve yatırım danışmanı Timothy Ash dolardaki sert düşüşü şöyle yorumladı:

"Bugün Türk döviz piyasasında kesinlikle çılgın bir gün. Robin Brooks'un bahsettiği 9,50'luk gerçeğe uygun değerine ulaşması için henüz zaman var mı? 30+ yıllık kariyerimde hiç böyle gün içi döviz oynaklığı görmedim."

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks Türk lirasına karşı yapılan saldırıyı açıklamıştı. Brooks Twitter hesabından TL'nin adil değerinin 9.50 civarında olduğunu ifade etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İND"İRMEK İÇİN TIKLAYIN