LGS 2019 Türkiye birincisi kim oldu? LGS birincisi hangi şehirden kaç puan aldı?

LGS 2019 Türkiye birincisi kim oldu? LGS birincisi hangi şehirden kaç puan aldı? LGS Türkiye birincisi kim oldu? Liseye Geçiş Sistemi sınavının sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok merak edilen konu LGS birincisinin kim veya kimler olduğu oluyor. İnternette 2019 LGS Türkiye birincisi kim oldu, hangi şehirden, kaç puan aldı gibi sorulara yanıt aranıyor. LGS Türkiye birincisinin hangi şehirden çıktığı ve adının ne olduğu hakkında tüm ayrıntılar haberimizde...

Giriş Tarihi 25 Haziran 2019, 09:20 Güncelleme 25 Haziran 2019, 09:20
LGS 2019 Türkiye birincisi kim oldu? LGS birincisi hangi şehirden kaç puan aldı?

İÇİNDEKİLER

LGS Türkiye birincisi kim oldu? Her yıl olduğu şeklinde bu yıl da imtihan sonucunun açıklanmasıyla birlikte en çok merak edilen konu LGS Türkiye birincisinin kim olduğu. Kaç puan aldı, kaç net yaptı, LGS Türkiye birincisi hangi şehirden çıktı, adı ne benzer biçimde sorulara cevap aranıyor. Büyük bir merakla beklenen tüm bu soruların yanıtları haberimizde. Peki LGS Türkiye birincisi kim oldu? Ortaokul öğrenimlerinin sonuna gelen öğrencilerin liselere yerleştirilmesi için girdikleri Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran Cumartesi günü gerçekleşti. 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin katıldığı sınav sonuçlarının açılması ardından Düzce'yi gururlandıran bir tablo yaşandı.

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ KİM OLDU, KAÇ PUAN ALDI, KAÇ NET YAPTI?

Ortaokul öğrenimlerinin sonuna gelen öğrencilerin liselere yerleştirilmesi için girdikleri Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran Cumartesi günü gerçekleşti. 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin katıldığı sınav sonuçlarının açılması ardından Düzce'yi gururlandıran bir tablo yaşandı.

Mehmet Zahit Kevserî İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ertuğrul Recep Kocaman, sınavda sorulan 90 sorunun tamamını doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Bu sonuçla Türkiye 1. Olan Kocaman öğretmenlerinin ve Düzce'nin göğsünü kabarttı.

BİR BİRİNCİ DE DENİZLİ'DEN!

1 Haziran'da yapılan 2019 yılı Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav sonuçlarını bugün açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı, sınavda 500 tam puan alan Denizli Çal İlçesi Şehit Ramazan Us İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Kübra Su Fırtına isimli öğrenci Türkiye birincisi oldu.

Sınavda hiç yanlışı olmayan Kübra Su Fırtına'nın Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri sınav sorularında 20'şer soruya, T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabacı Dil sınav sorularından 10'ar soruya doğru cevap verdi. Toplamda sözel ve sayısal 90 soruya eksiksiz doğru cevap veren Kübra Su Fırtına 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

2019 LGS 1 Haziran'da gerçekleştirildi. LGS sınav sonuçları 24 Haziran'da açıklanacak. LGS tercihlerinin ise sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayınlanacak "LGS tercih kılavuzu"nda yer alan kurallara göre yapılacak.

Tercihlerin hangi tarihte yapılacağı henüz belli değil. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları –açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

LGS NEDİR?

2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan ve 2018 yılına kadar TEOG olarak uygulanan sistemin adıdır. Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS'ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir.

Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek. Gelecek yıldan itibaren uygulanacak LGS ile merkezi sınav kaldırılacak. İl Milli Eğitim Müdürlükleri kendi sınavlarını düzenleyecek, sorular Bakanlığın soru havuzundan seçilecek.

LGS'de 2 tip yerleştirme var. Birincisi, sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme, diğeri de sınavsız, adrese dayalı yerleştirme.

LGS'YE KİMLER GİREBİLİR?

2019 yılında LGS'ye sekizinci sınıf öğrencileri katılacak.

LGS BAŞVURU ŞARTLARI

2018–2019 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Açık Öğretim Ortaokulu ve Geçici Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Başvuru Şartları

Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

2018–2019 Öğretim yılında yurt dışında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurt dışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve
25393 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği" esas alınarak
öğrenim belgesi kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye'deki 8'inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.

LGS sınavı 2019 yılında 1 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav iki oturum halinde düzenlenecek.

Birinci oturum Türkiye saati ile 09.30´da ve ikinci oturum 11.30´da başlayacak. Birinci oturumda, 8´inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

60 dakika olan sayısal alan sınav oturum süresi 20 dakika uzatılarak 80 dakikaya çıkarıldı. Buna göre sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

Merkezi sınav sonuçları, 24 Haziran 2019 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.