Asrın yürüyüşü

Sarıkamış'ta şehit düşen 90 bin Mehmetçik, onbinlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşle anıldı. Harekatın 100'üncü yılında tüm dualar donarak ölen şehitlerimiz için okundu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2015 Güncelleme 05 Ocak 2015, 01:27
Asrın yürüyüşü

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Sarıkamış Harekatı'nda donarak ölen 90 bin şehidi için yürüdü. 90 bin Mehmetçik, şehit oluşlarının 100'üncü yılında 40 bin kişinin katıldığı yürüyüşle anıldı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olduğu Sarıkamış'taki yürüyüşe TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte Türkiye'nin dört tarafından kadınerkek, genç-yaşlı çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlerin yaşadığı duyguları bir nebze hissetmek için on binlerce kişi, Allahuekber Dağı'na yürüdü. Yürüyüşe katılanlara erzak ve Türk bayrağı dağıtıldı. Zorlu yürüyüşe katılanlar 8 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki tören alanına geldi. Protokol ve vatandaşlar, yürüyüş sonunda geldikleri tören alanında, Sarıkamış şehitlerini anlatan bir tiyatro ile karşılandı. Şehitleri anma programı Solo Türk gösterisi ile sona erdi.

'ÇARIKLARI BİLE YOKTU'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şehitlere olan borçlarını bir nebze olsun ödeyebilmek ve aziz hatıralarını yad etmek için törenlere katıldıklarını söyledi. Aşırı soğuğa rağmen kimsenin üşümediğine dikkat çeken Çiçek, şöyle konuştu: "İnşallah içimizin sıcaklığı ısıtıyordur ama şehitlerimizin şehit olduğu yıllarda eksi 10 değildi, çok düşük soğuklar vardı eksi 30, eksi 40 derece. Biz üşümüyoruz çünkü ayağımızda ayakkabılar, sırtımızda palto ve pardösü var. Tabii ki aziz şehitlerimizin çoğunun ayağında çarık bile yoktu. Sarılacakları battaniye yoktu. Geçmiş hatıralara ve fotoğraflara baktığımızda birbirlerine sarılarak bu dağlarda mücadele vermiş kahramanlar bunlar."

Sinan AYDIN-Bülent ERTAŞ