HDP tutuştu

Diyarbakır’da PKK’nın uyuşturucu tarlalarına operasyon yapıldı. HDP’liler çıldırdı. Partinin Twitter hesabından İngilizce “Lice yakılıyor” diye yazıldı. Fotoğraf olarak da Antalya’daki orman yangınından kareler kullanıldı. Yalan ortaya çıkınca “Özür” açıklaması yapıldı. Ancak fotoğraflar siteden kaldırılmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2016 Güncelleme 28 Haziran 2016, 08:31
HDP tutuştu

İÇİNDEKİLER

Güvenlik güçlerimiz, hainlerin finans kaynağı olan uyuşturucuya büyük darbe indirdi. Bu kapsamda Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalı ve çevresinde terör örgütü PKK'ya ait olan kenevir tarlalarına operasyon düzenlendi. 24 tabur asker 270 dönüm araziye ekili olan kenevirlerin imhası için harekete geçti. 11 milyon Hint keneviri ile 1 ton 490 kilogram kubar esrar ortadan temizlendi. Böylece terör örgütünün 1 milyar 530 milyon TL maddi çıkar sağlayacağı uyuşturucu da yok edildi. Ancak bu operasyon HDP'lileri rahatsız etti. İlk olarak önceki gün teröristbaşı Öcalan'ın HDP milletvekili yeğeni Dilek Öcalan, gösteri düzenledi. "Lice yakılıyor" dedi. Ardından HDP'nin İngilizce Twitter hesabından bir paylaşım yayınlandı. Mesajda "Lice'de katliam var. Lice yakılıyor" diye yazıldı.


BAKAN ÇAVUŞOĞLU OYUNU BOZDU
Kanlı örgüte yakınlığıyla bilinen Dicle Haber Ajansı da söz konusu yalanı haber yaptı. Aynı anda Twitter'da "Lice'de yangın çıkartıldığı" mesajı verilmeye çalışıldı. HDP ve PKK yandaşları "Lice yakılıyor" yalanını atarken Antalya Kumluca'daki yangın fotoğraflarını kullandı. Ancak terör destekçilerinin yalanı anında patladı. Aynı zamanda Antalya milletvekili olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından Kumluca bölgesindeki yangınla ilgili bazı fotoğraflar paylaştı. Bu fotoğraflar ile uluslararası kamuoyuna Lice'deki operasyonla ilgili sunulmak istenen görüntülerin Kumluca'daki yangına ait olduğu kanıtlandı. Bunun üzerine Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabında "Kumluca'daki yangını Lice diye servis eden ihanet şebekeleri ve siyasi uzantıları alçaklıkta sınır tanımıyor!" diye yazdı. Kanlı kampanyaları ortaya çıkan HDP'liler özür dilediklerini açıkladı. Ancak iki yüzlü HDP'liler, Twitter hesabından söz konusu fotoğrafları kaldırmadı.