"Mahşere kadar biriz beraberiz"

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da, “Bir tek parti zihniyetinin, dayatmaların, zulümlerin, farklı formatlarda inkar ve reddin oluşmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2013, 00:00 Güncelleme 16 Kasım 2013, 17:51
Mahşere kadar biriz beraberiz

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyet'in ardından olduğu gibi bir tek parti zihniyetinin, dayatmaların, zulümlerin, farklı formatlarda inkar ve reddin oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da yeni bir tek parti anlayışının hüküm sürmesine müsaade
etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

RET VE İNKARA İZİN YOK
Başbakan Erdoğan, Kantar Köprülü Kavşağında düzenlenen toplu açılış törenininde halka hitap etti. "Bu yeni süreçte, bu yeni Türkiye'de özellikle bir şeye özellikle dikkat edeceğiz. Tıpkı cumhuriyetin ardından olduğu gibi bir tek parti zihniyetinin, yeni bir tek parti döneminin dayatmaların, baskıların, zulümlerin, farkı formatlarda inkar ve reddin oluşmasına asla izin veremeyeceğiz" ifadesini kullanan Erdoğan, Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da yeni bir tek parti anlayışının hüküm sürmesine müsaade etmeyeceklerini bildirdi.



"HUZURU SABOTE ETMEYE ÇALIŞANLAR VAR"
Huzur ikliminden rahatsız olanların da bulunduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu aydınlıktan, bu huzurdan, bu kardeşlikten rahatsız olanlar da var. Gençlerin yaşamasından, kucaklaşmadan, muhabbetten rahatsız olanlar da var. Uyuşturucu satamadığı için rahatsız olanlar var. Gençlerin kanını içemediği için rahatsız olanlar var. Kardeşliğimizin pekişmesinden, Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar var. İşte bunlar bu güzel süreci, bu baharı, bu umut ve huzuru sabote etmek için her yolu deniyorlar. Her yolu deneyecekler. Dün Nusaybin'de böyle bir sabotaj gerçekleştirdiler. Huzura, barışa, kardeşliğe kurşun sıktılar. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Bunlara imkan vermeyeceğiz."

Yeni Türkiye'yi bu ülkedeki herkesle inşa ediyoruz" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Her etnik unsurla, her inanç unsuruyla, her mezheple birlikte inşa ediyoruz. 1920'de TBMM'de, Türk, Kürt, Arap, Laz, Gürcü, Çerkez, Boşnak, nasıl bir ve beraber oldularsa İstiklal Savaşı'nı nasıl birlikte verdilerse Cumhuriyeti nasıl birlikte kurdularsa yeni Türkiye'yi de o ruh, o öz, o kardeşlik ruhuyla yeniden imar ediyoruz, ayağı kaldırıyoruz."


"MEZARA KADAR KARDEŞİZ"
Başbakan Erdoğan, "Biz pazara kadar değil, mezara kadar, mahşere kadar, biriz beraberiz. Biz aynı coğrafyanın aynı toprakların, aynı medeniyetin mensuplarıyız. Diyarbakırlı kardeşim, Kürt kardeşim, Türk kardeşim, Zaza kardeşim, Arap kardeşim, bu Cumhuriyet senin Cumhuriyetindir, bu Cumhuriyet ne kadar İzmirlinin, ne kadar İstanbullunun, ne kadar Ankaralının Cumhuriyeti ise işte o kadar da senin Cumhuriyetindir" diye konuştu.

"AHMET KAYA DA BURADA OLSAYDI
"Şivan Perver diyoruz. Evine, yuvana, vatanına, anne baba ocağına hoşgeldin diyorum" ifadesini kulanan Erdoğan," Ahmet Kaya'yı Diyarbakır'ın, Malatya'nın evladını, Türkiye'nin sesini, nefesini sevgili dostum Ahmet Kaya'yı vefatının 13. seneyi devriyesinde rahmetle yad ediyorum" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Ah diyorum ah, o da burada olaydı. Ben Pınarhisar'a giderken o da uğurlamaya gelmişti. O gün yapılan o merasimde o da şarkıları türküleriyle bu kardeşinizi uğurlamaya gelmişti öyle bir dostluk vardı. Sevgili İbrahim Tatlıses ile Şivan Perver'i Diyarbakır'da keşke yanyana göreydi."