Artvin'deki olaylar PKK ve Doğan medyasını umutlandırdı

Artvin'de kurulacak maden ocağı için yapılan eylemler, PKK ve Doğan medyasını heyecanlandırdı. Gezi olayları gibi bir sürecin yeniden yaşanmasını isteyen malum medya, gazetelerinden eylemcilere destek verip hükümet aleyhine kışkırtıcı yayın yapmaya başladı.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2016, 13:25
Artvin’deki olaylar PKK ve Doğan medyasını umutlandırdı

İÇİNDEKİLER

Artvin Cerattepe'de kurulacak olan maden ocağı için bir grup eylemci ateş yakıp barikat kurdu. Eyleme CHP'li vekillerinde destek vermesi sonucu protestonun dozu arttı. Olaya müdahale eden polisle eylemciler arasında arbede yaşandı. Polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti.

DOĞAN VE PKK MEDYASINDAN DESTEK
Olayların artmasından sonra eylemcilere medya desteği de gecikmedi. Doğan medyasının amiral gazetesi Hürriyet, haberi 'Artvin'e Gaz' başlığıyla duyurdu. Haberde eylemcilere, bölgedeki tüm esnafın destek verdiğini iddia eden Gazete, Gezi olaylarında kullandığı uslubu kullanarak Hükümet aleyhine kışkırtıcı yayın yapmaya başladı.



Doğan medyasının bu desteğinin ardından kışkırtma operasyonuna bir destek de PKK medyasının gazetesi Özgür Gündem'den geldi. PKK medyası haberi "Artvin Serhildan'ı" (Başkaldırı) başlığıyla verdi. Eylemde binlerce kişinin olduğunu iddia eden gazete, polis ve askerin halka saldırdığını iddia etti.



YENİDEN GEZİ HEYECANLANDIRDI
Geçtiğimiz günlerde PKK'nın ve ortak çalıştığı son örgütlerinden büyükşehirlerde Gezi benzeri olaylar çıkartacağı istihbarat rapolarına yansımasının ardından, yaşanan bu eylemi Doğan ve PKK medyasının desteklemesi kirli oyunun gerçekliğini gözler önüne serdi.