Turna Yemişli Kuplar Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı kurutulmuş turna yemişi
1 su bardağı kırık kestaneşekeri
4 adet milföy hamuru
Turna yemişi sosu için:
2 su bardağı taze turnayemişi,
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
3-4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
100 gram tereyağı

Turna Yemişli Kuplar Yapılışı
1- Milföy hamurlarını şeritler halinde kesip, uçlarındanhafifçe bükün. Fırıntepsisine yerleştirip, öncedenısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
2- Turna yemişi sosu için tüm sos malzemesini birtencereye alıp, kaynatın. Çubuk tarçın ve karanfilleri içinden alıp, ılınmaya bırakın.
3- Muhallebi için ayrı biryerde süt, yumurta, tozşeker, un ve vanilyayı karıştırın. Ocağa oturtup, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, tereyağı ekleyin ve mikser yardımıyla 5-10 dakika karıştırın. Ilınması için kenara alın.
4- Kupların tabanına parçalanmış milföy hamuru yerleştirin. Üzerlerine 2-3 çorba kaşığı muhallebi koyun. Daha sonra turna yemişive kestane serpiştirin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Üzerlerine sosu payedin. Kalan milföy çubuklarıile süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.