Sultan Tatlısı Tarifi

Malzemeler
Şerbet için:

2,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur için:
1 adet yumurta
250 gram margarin
1 poşet hazır revani
3,5 çay bardağı un
Bulamak için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş
Üzeri için:
1 su bardağı yarım ceviz tanesi
Sultan Tatlısı Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, suyu ve şekeri bir kaba koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için, yumurta ve margarini ezerek karıştırın. Üzerine revani karışımını ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Süte batırıp çıkartın ve haşhaşa bulayın. Ceviz tanelerini de süte batırıp çıkartın ve haşhaşlı topların üzerine bastırarak batırın. Fırın tepsisine dizip 185 C ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve üzerine şerbeti gezdirin. Tatlı şerbetini iyice çekince servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.