Nasi Kunning (Sarı Pilav) Tarifi

Malzemeler
1 kg basmati pirinci
4-5 adet arpacık soğan
4-5 diş sarmısak
Bir buçuk litre su
100 gram tereyağı
250 ml hindistancevizi sütü
1 çay kaşığı hardal tohumu
2 adet pandan yaprağı
1 çay kaşığı tuz

Nasi Kunning (Sarı Pilav) Yapılışı
Pirinci nişastası gidene kadar iyice yıkayıp süzün. Arpacık soğanları ve sarmısakları soyup küp küp doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanları ve sarmısakları tereyağında pembeleşene kadar soteleyin. Pirinci tencereye alın. Üzerine hardal tohumu, pandan yaprağı ve tuzu ekleyin. Üzerine hindistancevizi sütünü ve suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pirinç suyunu çektikten sonra 10-15 dakika dinlendirin. Karıştırarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.