Havuçlu Kayısılı Etli Pilav Tarifi

Malzemeler
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet büyük boy havuç
6 adet kuru kayısı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su
Bir buçuk su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Havuçlu Kayısılı Etli Pilav Yapılışı
Eti tencereye koyun ve kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Diğer taraftan iri doğranmış havuç, kayısı ve soğanı tereyağında 5-6 dakika soteleyin. Üzerine kuşüzümü, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirmeye bırakın. İçine yıkanmış ve süzülmüş pirinç ile 2 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Piştikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.